Etusivu / Suomeksi / Info / Hyvä tietää

Saapuminen

Oopperat alkavat klo 19.00. Saavu Olavinlinnaan ajoissa ja katsomoon viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Kun esitys on alkanut, myöhästyneet oopperavieraat pääsevät omalle paikalleen vasta ensimmäisellä väliajalla.

Oopperavieraat pääsevät Olavinlinnaan iltanäytöksiin klo 17.15 alkaen.

Olavinlinnan katsomo on katettu ja istumapaikkoja on 2264 kpl.


Pukeutuminen

Virallista pukeutumiskoodia Oopperajuhlille ei ole. Pukeutumisessa kannattaa ottaa huomioon esityspaikan erityisolosuhteet.
Olavinlinnan katsomossa voi kesäiltoina olla viileää, joten varaa lämmintä mukaan. Linnan käytävien ja lattioiden kiveys edellyttää mukavia jalkineita.


Lapset 

Perheen pienimmätkin voivat nauttia Oopperajuhlista lastenoopperoissa, joita perinteisesti on ollut tarjolla joka vuosi. Aivan pienimmille Olavinlinna on melko haasteellinen paikka, siksi useimmat lastenoopperat järjestetään esimerkiksi Savonlinnasalissa. Iästä riippumatta jokaisella on oltava oma pääsylippu. Istuinkorokkeita on saatavana paikannäyttäjiltä. 


Pyörätuolipaikat

Olavinlinnan katsomossa on kolme pyörätuolipaikkaa. Pyörätuolipaikat, joihin asiakas tulee omalla pyörätuolilla, ostetaan Oopperajuhlien toimistosta,
p. 015 476 750, sales@operafestival.fi
Pyörätuolikuljetukset tulee tilata etukäteen Oopperajuhlien toimistosta.


Kuvaaminen ja tupakointi

Kuvaaminen, nauhoittaminen ja tupakointi on esityksen aikana kielletty ja myös matkapuhelimen virran on oltava poiskytkettynä.

Tekstilaite

Oopperat esitetään alkuperäisellä kielellään. Olavinlinnassa on tekstilaitteita, joissa laulettavan tekstin käännökset ovat suomeksi ja englanniksi.

Teosesittelyillä oopperat tutuiksi

Savonlinnan kesäyliopisto järjestää yhdessä Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa teosesittelyjä.  Esittelyt pidetään suomeksi oopperailtoina Savonlinnan Maakuntamuseossa, Riihisaaressa klo 17.00. alkaen (Linna vedessä 8.-9.7. klo 12.30 ja Jolanta 29.7. klo 13) ja ne kestävät noin 45 min, jonka jälkeen on varattu n. 15 min. aikaa yleisökysymyksille ja keskustelulle. Pääsymaksu on 8 €, jonka voi maksaa paikan päällä. Club Operan jäsenelle (avec) teosesittelyt ovat maksuttomia.

Tilaisuuteen voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ryhmiltä toivotaan ennakkoilmoittautumista Savonlinnan kesäyliopistolle, puhelin 044 7730 998, kesayliopisto@savonlinna.net

Kesän 2017 teosesittelijät:
 7.7.- 9.7. Jan Granberg
10.7. - 15.7. Tapani Länsiö
17.7. - 22.7. Minna Lindgren
25.7. - 29.7. Jan Granberg
31.7. -  4.8. Uljas Pulkkis 

Olavinlinnan ravintolapalvelut  ja väliaikatarjoilut

Olavinlinnassa on useita tiloja, joissa Ravintola Olavinlinna järjestää unohtumattomia ravintolaelämyksiä ennen esityksiä, väliajoilla ja esitysten jälkeen. Olavinlinnan pihoilla on useita myyntipisteitä, joista suurin on katsomon A-osan alapuolella oleva lämpiö. Ryhmien tarjoilut kannattaa varata etukäteen. Väliaikatarjoilut on varattavissa suoraan Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelusta (Avoinna arkisin klo 8-17):
sales.suur-savo@sok.fi , puh. 029 123 9600 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)tai verkkokaupasta.


Ooppera Backstage -kierrokset kesällä

Oopperaa on esitetty Olavinlinnassa jo yli 100 vuotta, jonka vuoksi linnaan liittyy runsaasti oopperaan liittyviä tarinoita. Ooppera Backstage -kierroksella on mahdollisuus kurkistaa Savonlinnan Oopperajuhlien kulissien taakse linnan ainutlaatuisiin historiallisiin puitteisiin.
Lue lisää


Oopperajuhlakirja

Oopperajuhlakirja on mukava muisto oopperajuhlavierailusta. Se on samalla tuhti tietopaketti, jossa on neljän viikon juhlakausi yksissä kansissa. Kirjan kielet ovat suomi ja englanti. Kirjan hinta 25 €.
Osta verkkokaupasta.  


Libretot

Oopperoiden libretoissa on laulutekstin (esityskieli ja käännös suomeksi) lisäksi lyhyt teosesittely ja oopperan tapahtumat suomeksi ja englanniksi.
Libretot kaikista kesän oopperoista valmistuvat viimeistään toukokuun 2017 loppuun mennessä. Libreton hinta on 10 €.
Osta verkkokaupasta .


Konserttien käsiohjelmat
Konserttien käsiohjelmat (suomi-englanti) valmistuvat noin viikko
ennen konserttia ja käsiohjelman hinta on 5 €.


Solistilistat

Oopperoiden illan solistilistoja on saatavissa maksutta esitysiltoina järjestyksenvalvojilta ja paikannäyttäjiltä Olavinlinnassa.


Savonlinnasali

Savonlinnasali sijaitsee osoitteessa Kylpylaitoksentie 4, Savonlinna (Spahotel Casinon vieressä).

Tutustu matkailijoiden arvioihin Savonlinnan alueen majoituspalveluista:

tripadvisor_logo_transp_160x40.png

Savonlinna-esite

Katsomo.jpg

Olavinlinna8.jpg

Olavinlinna4.jpg