Kategoriat Virittäydy

Kesäinen Savonlinna pitää sisällään muutakin kuin oopperaa – nappaa vinkit lähiseudun palveluihin

Savonlinnan alueella riittää kesäisin paljon nähtävää ja koettavaa Olavinlinnan ja oopperan lisäksi. Tässä ovat meidän vinkkimme oopperavierailun täydentämiseen. Lisäksi suosittelemme paria Savonlinnan ulkopuolista kulttuurikohdetta, jotka kannattaa käydä kokemassa festivaalikauden ulkopuolella.

Koettavaa Savonlinnan alueella 

Viihdy vanhassa veturitallissa House of Olafin vieraana
Vuonna 1909 rakennetussa vanhassa veturitallissa toimiva House of Olaf tarjoaa asiakkailleen viihtyisiä ravintola- ja tapahtumapalveluita. House of Olafin sydämenä toimii 410-paikkainen anniskeluravintola, joka laajenee kesäisin terassin muodossa. Ravintolan lisäksi tilasta löytyy panimomyymälä, josta voit ostaa savonlinnalaisen Olaf Brewing -pienpanimon tuotteita kotiin viemisiksi. House of Olaf on myös yksi itäisen Suomen upeimmista tapahtuma-areenoista, jonka lavalle nousevat tänäkin kesänä lukuisat kotimaiset huippuartistit.
houseofolaf.com

Uppoudu oopperan syvyyksiin Savonlinnan kansanopiston kursseilla
Vuodesta 1990 alkaen järjestetty kurssi tarjoaa oopperan ystäville syväluotaavan kurkistuksen oopperamaailman saloihin. Kurssiohjelmaan sisältyy muun muassa oopperaesityksiä Olavinlinnassa, taiteilijoiden puheenvuoroja sekä backstage-kierroksia linnan kulisseissa.
sko.fi/ooppera

Lusto kutsuu sinut tutustumaan metsän saloihin
Metsäkulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo Lusto sijaitsee Punkaharjulla, keskellä kauneinta itäsuomalaista harju- ja järviluontoa. Luston näyttelyt, kokoelmat, tapahtumat, työnäytökset ja teemapäivät kertovat monipuolisesti metsästä ja metsän merkityksestä suomalaisten elämässä. Ihmisen ja metsän suhde Suomessa on ainutlaatuinen – metsä asuu meissä.
lusto.fi

Koe Savonlinna aalloilta käsin 

Suuntaa Saimaan aalloille Savonlinna-risteilyiden johdolla
Savonlinna-risteilyiden aluksien m/s Ievan ja m/s Elviiran kyydissä koet Savonlinnan kauniit saaristomaisemat Saimaan aalloilta käsin. Tarjolla on muun muassa henkilökohtaisesti suunniteltuja tilausristeilyjä, tunnin kestäviä maisemaristeilyjä Saimaan saaristoon ja unohtumattomia kierroksia Savonlinnan ympäri. Voit myös saapua oopperaesitykseen Olavinlinnaan m/s Elviiralla. Risteilylle voit tilata pre-oopperatarjoilut tai nautiskella muuten Savonlinnan vesistöjen maisemista ja laivaravintolan tarjoiluista.
savonlinnaristeilyt.fi

Koe Savonlinnan vesistön kauneus VIP Cruisen kyydissä
VIP Cruise tarjoaa ylellisiä maisema- ja reittiliikenneristeilyjä höyrylaivoilla sekä luksusjahdilla Savonlinnan vesillä. Vip Cruisen kokemus erilaisten risteilyjen järjestämisestä takaa viihtyisän matkan jokaiselle. Koulutettu laivahenkilökunta palvelee yksilöllisesti jokaista, korkeimpien vaatimusten mukaan. Laivojen nykyaikaiset merenkulkulaitteistot takaavat kaikille matkustajille turvallisen risteilyn.
vipcruise.info

Veneile vaivattomasti Skipperi Fleetin avulla
Maan suurimman veneilypalvelun jäsenenä saat kuukausimaksulla käyttöösi yli 180 modernia ja kotimaista venettä ympäri Suomen. Myös Savonlinnan vesistöihin on mahdollista tutustua Skipperin avulla. Kesän vesiseikkailuja on siis mahdollista toteuttaa yli 30 satamasta vaikka joka päivä!
skipperi.fi

Nähtävää löytyy myös Savonlinnan lähialueilta 

Elämyslomailua kansallispuiston kupeessa Järvisydämessä
Nature hotel & spa resort Järvisydämestä löydät elämyslomat ympäri vuoden majoituksineen, syöminkeineen, saunoineen ja luonto-ohjelmineen. Elämyshotellin lisäksi majoittuminen on mahdollista myös tasokkaissa huviloissa, Maisemasviiteissä ja Houseboatissa. Uusi Järvikylpylä mahdollistaa ihanat rentoutumishetket. Järvisydämen juuret sijoittuvat vuoteen 1658 saakka, joten tarinaa riittää vieraille kerrottavaksi yllin kyllin!
jarvisydan.com

Nauti kartanotunnelmasta Järvi-Suomen sydämessä
Mikkelissä sijaitseva Tertin Kartano on aito sukukartano, jonka viihtyisästä pihapiiristä löytyy kartanoravintola, herkkupuoti, kahvila sekä kodikas kartanohotelli. Tässä ainutlaatuisessa matkakohteessa voit piipahtaa vaikkapa tulo- tai menomatkallasi Savonlinnaan.
tertinkartano.fi

Kokemisen arvoisia kulttuurielämyksiä Savonlinnan ulkopuolella

Koe elämyksellinen vierailu Tampere-talossa
Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus sekä tapahtumayhtiö. Luvassa on inspiroitumisen ja liikutuksen tunteita sekä virikkeitä kaikille aisteille. Saman katon alla kotiaan pitävät myös Tampere Filharmonia, maailman ainoa Muumimuseo ja Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli. Tampere-talon arkea riemastuttavat elämykset kuuluvat ihan jokaiselle.
tampere-talo.fi

Musiikintäyteinen viikonloppu Sibeliuksen parissa
Vuosittain järjestettävällä Sibelius-festivaalillaan Sinfonia Lahti haluaa koota kaikki Sibeliuksen ystävät yhteen upean musiikin äärelle. Festivaali järjestetään 7.–10.9.2023 Sibeliustalossa Lahdessa, ja sen teema vie kuulijan mukanaan kansallissäveltäjän matkoille. Festivaalin ohjelmisto jatkaa rekonstruoitujen konserttien sarjaa, ja sen taiteellisena johtajana toimii Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevska. Vuorossa jo 24. kansainvälinen Sibelius-festivaali Lahdessa, viime vuonna konserttivieraita tuli 15 eri maasta.
sinfonialahti.fi/sibelius-festivaali

Katso myös muut suosituksemme palveluihin ja majoituksiin täältä.