Olavinlinna 550 vuotta

Juhlakonsertti

Olavinlinnan juhlakonsertissa kesäilta täyttyy kiitollisuudesta ja elinvoimasta. Maailman pohjoisin keskiaikainen linna on seissyt historian ja kulttuurin näyttämönä sodassa ja rauhassa. Kuluneet 550 vuotta rajaseudulla ovat muokanneet linnasta aarteen. On suuren juhlan aika.  

Konsertissa kuullaan Aulis Sallisen koskettavan kaunis kronikka Linna vedessä runoilija Lassi Nummen tekstiin sekä jotakin aivan uutta. Tämän hetken puhutuin suomalaissäveltäjä Antti Auvinen säveltää linnalle teoksen, joka kantaesitetään konsertissa.  

Musiikkia 550-vuotiaalle Olavinlinnalle.

Olavinlinna on vaikuttanut molempien uraan säveltäjänä. 50 vuotta sitten linnan 500-vuotisjuhlissa koettiin käänteentekevä hetki, Aulis Sallisen Ratsumiehen kantaesitys. Tästä käynnistyi suomalaisen oopperan uusi aika.  

1980-luvun alussa nuori koululainen näki Taikahuilun Olavinlinnassa. ”Se todella tehosi”, Antti Auvinen (s. 1974) on kertonut. Syntyi intohimo oopperaan ja kymmenien kesien perinne Oopperajuhlien katsomossa. Suomalaiseen musiikkielämään Auvinen on tullut rytinälllä. Hänen musiikilleen on tunnusomaista räjähtävä energia ja yllätyksellisyys. Vuonna 2016 hänen innovatiivinen esikoisoopperansa Autuus sai arvostetun Teosto-palkinnon. 

Kesällä 2025 ympyrä sulkeutuu: Juhlimme Olavinlinnaa, suomalaisen musiikin tulevaisuutta – ja myös Aulis Sallisen 90-vuotisjuhlaa – solistien ja kamariorkesterin voimin. 

vuoden paras oopperafestivaali 2024 – liput nyt -5 %

Savonlinnan Oopperajuhlat on palkittu arvostetussa International Opera Awards -gaalassa parhaana festivaalina 2024! Juhli voittoa kanssamme ja hanki liput ensi kesän esityksiin -5 % ennakkoedulla. Etuhintaiset liput löytyvät verkkokaupasta nimellä ”ennakkohinta jatko”.

  • Kapellimestari

    Erkki Lasonpalo

  • Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri

  • Konsertin solistit julkaistaan myöhemmin.

Ohjelma

  • Aulis Sallinen

    Linna vedessä

  • Antti Auvinen

    Uuden teoksen kantaesitys

Liity jäseneksi Tilaa uutiskirje