Virittäydy tunnelmaan

Uppoudu tarinoihin ja tutustu oopperaihmisiin. Haastatteluja, videoita, taustoja ja kauneimpia aarioita – ole hyvä.

Stockmannin pukeutumisneuvojan vinkit Oopperajuhlille

Miten pukeutua Savonlinnan Oopperajuhlille? Valitsenko frakin vai farkut? Otanko mukaani viuhkan vai villaponchon? Katso Stockmannin pukeutumisneuvojan parhaat vinkit!

Lue juttu

Antonín Dvořák – tšekkiläinen musiikkinero

Tšekin tasavallassa on syntynyt useita maailmakuuluja säveltäjiä. Antonín Dvořák on epäilemättä yksi soitetuimmista; hänen teoksiaan esitetään konserttisaleissa ja näyttämöillä ympäri maailman. Myös Oopperajuhlilla on tänä kesänä mahdollista kuulla Dvořákin sävellyksiä.

Lue juttu

Prahan kansallisooppera, yksi Euroopan suurista

Vuonna 2024 on kulunut 200 vuotta säveltäjä Bedřich Smetanan syntymästä. Prahan oopperalla on pitkä ja näyttävä historia, johon liittyy useita suurnimiä Mozartista alkaen. Arvostettu ja maineikas Prahan kansallisooppera vierailee Savonlinnan Oopperajuhlilla tänä vuonna.

Lue juttu

Viisi syytä nähdä Myyty morsian

Bedřich Smetanaa pidetään tšekkiläisen musiikin isänä. Myyty morsian on hänen mestariteoksensa – komediallinen, terävä, ilmeikäs ja tanssahteleva. Miksi Myyty morsian kannattaisi kokea Olavinlinnassa kesällä 2024? Annamme viisi hyvää syytä.

Lue juttu

Viisi syytä nähdä Kaija Saariahon Adriana Mater

Adriana Mater on kuvaus sodasta naisen näkökulmasta. Luemme Adrianan tarinaa liki jokaisessa uutispäivässä. Miksi mestarisäveltäjä Kaija Saariahon Adriana Mater kannattaisi tulla kokemaan Oopperajuhlille? Annamme ainakin 5 hyvää syytä.

Lue juttu

Bedřich Smetana – 200 vuotta maailmankuulun säveltäjän syntymästä

Vuonna 2024 tulee kuluneeksi 200 vuotta yhden kuuluisimman tšekkiläisen säveltäjän Bedřich Smetanan syntymästä. Tšekkiläisen musiikin juhlavuosi näkyy myös Savonlinnassa, sillä vieraaksi saapuva Prahan kansallisooppera tuo Olavinlinnan lavalle Myyty morsian -oopperan, joka on yksi Smetanan tunnetuimmista sävellyksistä.

Lue juttu

takisin taikamaailma 

Nabucco-ooppera Savonlinnan Oopperajuhlilla ottaa vahvasti kantaa ihmisen ja luonnon väliseen kriisiin. Ohjaajan ideaa ei voi toteuttaa ilman hänen ajatuksiaan ymmärtävää visualisoijaa. Näyttämösuunnittelija takis on tässä omaa luokkaansa. 

Lue juttu

Jokainen teko lasketaan – Vastuullisuusohjelma tuottaa kestävää tulosta 

Kun kyseessä on yhteinen tulevaisuus, jokainen teko lasketaan. Vastuullisuusohjelmamme on edennyt isoin harppauksin, ja tulokset osoittavat, että tekomme vievät oikeaan suuntaan.  

Lue juttu

Orkesterin salaisuus 

Kun kapellimestari lyö ensimmäisen iskunsa, Olavinlinna täyttyy suuren orkesterin soitosta. Näinä hetkinä tuntuu epätodelliselta, että Oopperajuhlaorkesteri kokoontuu vain viideksi viikoksi joka vuosi. Mikä orkesterin salaisuus on? Kysyimme tätä klarinetisti Patrik Stenströmiltä. 

Lue juttu

Olavinlinna, oopperan ainutlaatuinen näyttämö

Olavinlinna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista Pohjoismaissa ja arvokas suojelukohde. Oopperajuhlien miljöönä se on upea, ainutlaatuinen – ja hyvin haastava. 

Lue juttu

Jasmin Hamid: Tärpit onnistuneeseen oopperakokemukseen

Lue sijoittaja ja näyttelijä Jasmin Hamidin oopperatärpit onnistuneeseen iltaan.

Lue juttu

La Mattila tekee debyytin

Suomesta on musiikin kansainvälisille areenoille noussut huipputaiteilijoita säveltäjistä kapellimestareihin, soitinsolisteista laulajiin, klassisesta heavyyn. Ja sitten on La Mattila. 

Lue juttu

Don Giovannin ihmeellinen urapolku

Kansainvälisille oopperalavoille nousee tavallisesti laulajia, joille ura muusikkona on ollut hyvin varhain tehty valinta. Täydelliset poikkeukset ovat harvinaisia. Baritoni Yuriy Yurchuk on sellainen. 

Lue juttu

Nabucco ja aikamme suurin kriisi

Kun Nabucco-oopperan vavisuttavin kuorokohtaus kajahtaa ensi kesänä Olavinlinnan kivimuurien sisällä, sen viesti ei jätä ketään kylmäksi. Sillä on ensi hetkestään asti ollut oopperaa laajempi merkitys. Tässä toteutuksessa se koskee meistä jokaista. Lue ohjaaja Rodula Gaitanoun haastattelu.

Lue juttu

Löydä sopiva majoitus oopperamatkalle – katso suosituksemme

Pitsihuvilan historiallista tunnelmaa, mökkeilyä kansallispuistojen äärellä vai hotelli Savonlinnan keskustassa? Löydä oopperamatkallesi sopivin majoitus monista vaihtoehdoista.

Lue juttu

Oopperajuhlien lahjavinkit x 3

Anna joululahjaksi kesäinen oopperailta, joka resonoi pintaa syvemmältä. Katso kaikki joululahjavinkkimme tästä.

Lue juttu

Myyty morsian – koominen kansallisaarre

Ohjaaja Alice Nellisin ohjaus ottaa ilon irti miltei Tšekin kansallisaarteena pidetystä Bedřich Smetanan oopperasta Myyty morsian. Tämä versio osoittaa, että ooppera on iloinen asia. 

Lue juttu

Oopperajuhlien lahjavinkit isälle

Isänpäivä lähestyy ja sen kunniaksi kokosimme lahjavinkit kaikille iseille, papoille, vaareille – ja ukoille niin kuin täällä Savossa sanotaan! 

Lue juttu

Kaksi sydäntä yhdessä kehossa

Kaija Saariahon ooppera Adriana Mater on valmistumisestaan asti ollut ajankohtainen. Tarinan alussa ollaan sodaksi puhkeavan konfliktin kynnyksellä. Vaikka aseet lopulta vaikenevat, pahuuden kokemukset jatkavat elämäänsä ihmisten mielissä. Miten sellaisesta selvitään? 

Lue juttu

Superhitit pianon koskettimilla

Pianotaiteilija Peter Bencen nimi ei välttämättä ole tuttu klassisen musiikin pianopuritaaneille, mutta monille muille kyllä. Hän on internetajan ilmiö, jonka videoita on katsottu yli 1,2 miljardia kertaa. Ensi kesänä hän vierailee Savonlinnassa, joka on hänen ainoa Suomen konserttinsa vuonna 2024.  

Lue juttu

Taiteilijat takilassa

Purjelaivojen takilaköysissä kiipeilevät matruusit ovat lähin ammattikunta, joka Olavinlinnan oopperantekijöiden työolosuhteista nousee mieleen. Missä kaikkialla työntekijät ja esiintyjät joutuvatkaan konttaamaan ja kiipeilemään kesän aikana?

Lue juttu

Oopperajuhlaa ympäri vuoden

Turkulainen Pekka Silvoniemi on puolisonsa kanssa ollut kannatusyhdistyksen jäsen jo pitkään. ”Länsisuomalaisena tuntuu kuin pääsisi ulkomaille, kun lähtee Savonlinnaan”, sanoo Silvoniemi. Lue mikä Silvoniemen mielestä on parasta jäsenyydessä.

Lue juttu

Oopperajuhlilla maskeerataan yli sata esiintyjää – ”Duroyn tuotteet kestävät kovassakin käytössä”

Kotimainen Duroy on Oopperajuhlien maskeeraamon luottomerkki. Jokaiseen oopperaan maskeerataan parhaimmillaan lähes sata esiintyjää. Meikkisiveltimiä ja muita tarvikkeita kuluu kesän aikana satoja.

Lue juttu

”Jotain, mitä ei voi kokea elämässään enää uudelleen” – oopperatähti Lisette Oropesa viihtyy Savonlinnassa

Kansainvälisesti hehkutettu sopraano Lisette Oropesa kertoo olevansa onnekas debytoidessaan Julian roolin Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Lue juttu

Kesäinen Savonlinna pitää sisällään muutakin kuin oopperaa – nappaa vinkit lähiseudun palveluihin

Savonlinnan alueella riittää kesäisin paljon nähtävää ja koettavaa Olavinlinnan ja oopperan lisäksi. Tässä ovat vinkkimme oopperavierailun täydentämiseen.

Lue juttu

Ravintolasuosituksemme oopperamatkalle Savonlinnaan

Oopperasta kannattaa nauttia aina täysin rinnoin sekä täydellä vatsalla. Lue vinkit onnistuneeseen ravintolakokemukseen Savonlinnassa!

Lue juttu

Taikahuilu 50 vuotta – etsimme vanhoja taikahuilulaisia!

Savonlinnan Taikahuilu täyttää tänä kesänä 50 vuotta ja haluaisimme nyt kuulla vanhojen taikahuilulaisten tarinoita. Täytä kysely ja osallistut samalla arvontaan!

Lue juttu

Podcast johdattaa Oopperajuhlien tunnelmiin

2. tuotantokausi on alkanut! Sukella Savonlinnan Oopperajuhlien tunnelmiin Kohti Savonlinnaa -podcastissa tuotantopäällikkö Jukka "Juki" Pohjolaisen luotsaamana.

Lue juttu

Majoitussuosituksemme oopperamatkalle Savonlinnaan

Löydä oopperamatkallesi sinulle mieluisin majoitus monista vaihtoehdoista.

Lue juttu

9 vinkkiä oopperamatkalle Savonlinnaan

Uusi spa Punkaharjun kansallismaisemissa, samppanjaa ja sapaksia Olavinlinnan terassilla, syväsukelluksia ja puurakentamisen menestystarinoita. Katso meidän vinkit kesäiseen Savonlinnaan!

Lue juttu

Kaikkien aikojen satu

Kaikkien aikojen satu, rakastettu Taikahuilu uudistuu kesälle 2023 Erik Söderblomin ohjauksessa.

Lue juttu

Konkarin debyytti

Kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaiskapellimestareihin lukeutuva Sakari Oramo debytoi Oopperajuhlien kapellimestarina tulevan kesän Taikahuilussa ja painottaa, että aikoo selviytyä Savonlinnan kesästä ilman yhtäkään lörtsyä.

Lue juttu

Uuden maailman Romeo ja Julia

William Shakespearen kuuluisaksi tekemä rakkaustarina on historian kuluessa sijoitettu lukemattomiin eri aikakausiin ja ympäristöihin. Savonlinnan Oopperajuhlilla tapahtumapaikkana on 1800-luvun lopun toivoa tulviva New York.

Lue juttu

Lumoava Lisette

Kansainvälisen lehdistön tuoreimmissa arvioissa sopraano Lisette Oropesaa kuvataan miltei poikkeuksetta adjektiivilla lumoava. Oopperataivaan tämän hetken kirkkain supertähti näyttää hurmaavan kaikki. Savonlinnan Oopperajuhlilla Oropesa nähdään jo toisen kerran. 

Lue juttu

Reetta Meriläinen: Kun on tunteet 

Reetta Meriläinen on oopperan ja urheilun ystävä, joka toimi Helsingin Sanomien päätöimittajana vuosina 1991–2011. Lue Reetan kolumni oopperan ja urheilun eroista ja yhtäläisyyksistä.

Lue juttu

Kuinkas sitten kävikään

Tänä kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla liikututaan tietysti kyyneliin mutta myös nauretaan. Sen takaa Kari Heiskasen ohjaus Gioachino Rossinin klassikosta Sevillan parturi. 

Lue juttu

Mustakalliosta maailmalle

Vuodesta 1974 lähtien järjestetty Timo Mustakallio -laulukilpailu poikkeaa monista muista kilpailuista, sillä se ei etsi parasta vaan lupaavinta. Kurkkaa kilpailun historiaan ja tutustu viime vuosien voittajiin.

Lue juttu

Oma huone, oma elämä

Miksi naisen paikka taiteessa ja historiankirjoituksessa on vuosisadasta toiseen jossain taustalla? Säveltäjä Outi Tarkiainen etsii vastausta kysymykseen oopperassaan, joka pohjautuu Virginia Woolfin esseeseen. 

Lue juttu

Viulunsoittaja linnassa

Musikaalit ovat tulleet vauhdilla oopperatalojen ohjelmistoon tällä vuosituhannella. Ensi kesänä Olavinlinnassakin nähdään Suomen kaikkien aikojen suosituin musikaali, Viulunsoittaja katolla. 

Lue juttu

Sarastrona Savonlinnassa

Suurten suomalaisbassojen joukossa paikkansa ottanut Mika Kares astuu jälleen Savonlinnan Oopperajuhlien lavalle Taikahuilun Sarastrona. Uransa kiireisintä vaihetta elävä laulaja odottaa innokkaasti kesää Savonlinnassa ja pääsyä suomalaisyleisön eteen. 

Lue juttu

Koominen täysosuma

Koominen täysosuma - Oopperajuhlien Sevillan parturi. Kesän 2019 suosikki tekee paluun Olavinlinnaan kesällä 2023. Artikkeli on julkaistu alunperin vuoden 2020 Oopperajuhla-lehdessä.

Lue juttu

Huippumuotia ja teatteria

Huippusuunnittelija Teemu Muurimäki suunnitteli puvut Sevillan parturiin. Tuloksena on valloittavaa visuaalisuutta, yhtä aikaa pursuilevaa ja tinkimättömän tyylikästä.

Lue juttu

Kovaa kilvoittelua kuoropaikoista

Suuret kuorokohtaukset ovat monelle oopperan ystävälle taidemuodon parasta antia. Kansainvälistä kiitosta kerännyt Savonlinnan Oopperajuhlakuoro on ollut monen tähtilaulajan ensimmäinen oman alan työpaikka. Laulajat kuoron riveihin valitaan tarkoin. 

Lue juttu

Oopperakokemuksen mukavuutta on helppo parantaa: Valitse vain sopivat kengät

Oopperaesityksen seuraaminen keskiajalla rakennetussa Olavinlinnassa on monelle ainutlaatuinen kokemus, jota halutaan kunnioittaa hienolla asuvalinnalla. Kokonaisuus täydennetään tietysti asuun sopivalla kenkäparilla, mutta kengät voivat osoittautua joko siunaukseksi tai kiroukseksi. Millaisilla kengillä sinä saavut Oopperajuhlille?

Lue juttu

20 vuotta oopperapäivän avauksia Aarno Cronvallin luotsaamana

20 vuotta oopperapäivän avauksia luotsanneelle Aarno Cronvallille kesä 2022 on erityisen tärkeä, sillä työ päivänavausten ruorissa päättyy. Kahden vuosikymmenen matka on tarjonnut monia mielenkiintoisia kohtaamisia.

Lue juttu

Savonlinnan parhaat ravintolat – Oopperajuhlat suosittelee

Listasimme Savonlinnan ravintolat. Onko jokin niistä sinulle vielä uusi? Lue suosituksemme tästä.

Lue juttu

Missä yöpyä Savonlinnassa? 4 suositusta Oopperajuhlille

Löydä vierailullesi Savonlinnan parhaat hotellit. Kokosimme suositukset.

Lue juttu

Tekemistä ja nähtävyyksiä Savonlinnassa – parhaat kohteet Oopperajuhlille

Mitä tehdä Savonlinnassa kesällä? Kokosimme suosikkikohteet Oopperajuhlille.

Lue juttu

Päivä pyöräillen, illalla oopperaan – pyöräilyreittejä Savonlinnassa

Jos pohdit, mitä Savonlinnassa voi tehdä, yksi paikallisten lempivinkki tulee tässä: vuokraa pyörä.

Lue juttu

Aarno Cronvallin matkassa

Oopperatuntija ja herrasmies Aarno Cronvall on avannut jokaisen ooppera-aamun Savonlinnassa jo pian 20 vuoden ajan. Tutustu hänen suosituksiinsa Savonlinnan lomalla.

Lue juttu

Vuodet Rolls Roycen ratissa

Tarttuva innostus kuuluu äänessä, kun 13-vuotisen kautensa Savonlinnan Oopperajuhlien kuoromestarina päättänyt Matti Hyökki kuvailee Oopperajuhlakuoroa: ”Kuoronjohtajalle se on suoranainen taivas, se on niin älyttömän taitava”, Hyökki hehkuttaa. "Se on sadalla pyörällä liikkuva Rolls Royce, tehoja on riittävästi, eikä mitään puutu!” 

Lue juttu

Aidan tähti Yhdysvalloista – kuka on kaikkien kehuma Michelle Bradley?

Aidan pääroolin esittäjä on hurjassa kansainvälisessä nousukiidossa. Lue hänen taustoistaan ja siitä, miten maalaistyttö Kentuckysta päätyi maailman suurille näyttämöille.

Lue juttu

”Lapsilleni kerron olevani oopperan Batman”

Tutustu neljään kollegaamme ja tehtävään, joita ilman esitys ei toteutuisi.

Lue juttu

Debyytti Olavinlinnassa – nuoret taiteilijat esiin Oopperajuhlilla

Kiinnitämme joka kesä esityksiimme nuoria suomalaisia laulajia ja tarjoamme heille mahdollisuuksia näyttää kykynsä ja oppia konkareilta. Tässä meitä tukevat yrityskumppanimme Fortum, Gasum ja Renault.

Lue juttu

Rauhan puolesta

Sydämemme ovat Ukrainassa. Sota aiheuttaa meissä järkytystä, surua ja syvää huolta. Opera Europa, 220 eurooppalaisen oopperanäyttämön yhteistyöverkosto puki tuntomme sanoiksi.

Lue juttu

La dolce oopperakesä – nautintoja arjen keskelle

Meistä nyt, juuri nyt, tarvitaan toivoa ja ilonpilkahduksia. La dolce oopperakesä lupaa pieniä nautintoja ja hengähdyshetkiä. "Kakku leikataan ja syödään yhdessä. Jäljelle jää muisto vaalittavaksi ja tarina kerrottavaksi", sanoo kakkutaiteilija Mona Tähtinen.

Lue juttu

”Hallituksen tehtävä on varmistaa Oopperajuhlien tulevaisuus”  

Vuoden 2022 alussa Oopperajuhlien hallitus sai uuden puheenjohtajan. Hän on useiden suuryhtiöiden hallituksissa työskentelevä tekniikan tohtori, MBA Johanna Lamminen.  

Lue juttu

Antti Holma: Kesäkuntoon

Treenaa kesäkuntoon Antti Holman opissa. "Oopperalihas surkastuu vain jos sitä ei käytä." Lue Antti Holman kolumni.

Lue juttu

Harlekiini & Gianni Schicchi – kaksi oopperaa yhden hinnalla

Kuka oli Busoni, musiikin harakka ja kameleontti? Ja miten hyvin Harlekiini sopiikaan yhteen Gianni Schicchin kanssa. Luvassa on hilpeä ilta.

Lue juttu

Uusi kuoromestari Jan Schweiger tekee mitä rakastaa

Oopperajuhlakuoron uusi johtaja Jan Schweiger ei voinut vastustaa ajatusta työnteosta kesäisessä Savossa. "Kuorolla on aina vahva yhteys yleisöön", hän sanoo.

Lue juttu

Huippuohjaajan ajaton Aida

Saksalainen huippuohjaaja Philipp Himmelmann haluaa osoittaa, mitä maailmassa tapahtuu ja miten Aida sen kokee, näkee ja tuntee. Lue haastattelu tästä.

Lue juttu

Ludovic Tézier & Tosca – monien mielestä paras

Ranskalainen Ludovic Tézier on monien mielestä maailman paras baritoni. Haastattelussa hän paljastaa mm. reseptinsä Verdin ja Puccinin draamojen tulkitsemiseen.

Lue juttu

Aidan ainekset – Helena Juntunen valmistautuu uuteen rooliin

Sopraano Helena Juntunen debytoi Aidan roolissa tänä kesänä. Lue, miten hän valmistautuu uuteen rooliinsa. Aida on kesän uutuus.

Lue juttu

Gianni Schicchi – eli isä pikkusormen ympärillä

Gianni Schicchi on oopperakirjallisuuden häpeämättömin petkuttaja. Vaan miten käy, kun oma tytär kietoo hänet pikkusormensa ympärille?

Lue juttu

”Rankinta ja hauskinta työtä”

Kesätyö Oopperajuhlilla avaa näköaloja työelämään. Haastattelussa nuoret kausityöntekijät.

Lue juttu

Isoäiti Kristiina ja tyttärentytär Kiia: Oopperajuhlilla käydään joka kesä yhdessä

Kiia oli kymmenvuotias, kun isoäiti Kristiina vei hänet katsomaan Taikahuilua. Sen jälkeen on käyty joka kesä. "Nämä ovat meille todella tärkeitä yhteisiä hetkiä."

Lue juttu

Olavinlinnan katsomo uudistui – parempi kuin ennen

Olavinlinnan katsomo on nyt parempi kuin koskaan. Tuolit on uusittu, näkyvyys parantunut ja Suomen kesän yllätyksiltä suojaa uusi katos. Lue lisää ja katso video.

Lue juttu

Oopperajuhlat rakennetaan lipputuloilla

Voidaan puhua mullistuksesta, niin valtava ponnistus neljäviikkoinen oopperafestivaali keskiaikaisessa Olavinlinnassa on. Lue jutustamme mitä kaikkea se vaatii.

Lue juttu

”Ilman Oopperajuhlia Suomi olisi yksinkertaisesti harmaampi ja ankeampi maa”

Haastattelimme lyhyesti uuden valtuustomme kolmea jäsentä, Hanna Kososta, Liisa Suvikumpua ja Kyösti Kakkosta. Lue tästä, millaisia ajatuksia Oopperajuhlista heillä on.

Lue juttu

Papagenon höyhen

Lue toimittaja ja muutosvalmentaja Anna Perhon kolumni ensimmäisestä oopperajuhlakokemuksesta, ja siitä miksi ooppera on klassisen musiikin muodoista viihdyttävin.

Lue juttu

Karita Mattila ja Ville Matvejeff Olavinlinnan Keskushallissa 25.6.2020

Savonlinnan Oopperajuhlien, Ylen, Arten sekä EBLC:n yhteisprojekti, sopraano Karita Mattilan ja pianisti Ville Matvejeffin TV-konsertti taltioitiin Olavinlinnan Keskushallissa kesäkuun lopulla.

Lue juttu

Ohjaajasuuruus Fabrizio Melano tuo esiin olennaisen

Ohjaajasuuruus Fabrizio Melano tuo esiin olennaisen. Lue Wertherin ohjaajan haastattelu.

Lue juttu

Carmen ja Violetta, oopperan intohimoiset ja itsenäiset

Oopperan intohimoiset ja itsenäiset - Carmen & Violetta Tuija Knihtilä ja Marjukka Tepponen

Lue juttu

Pää sekaisin

Kuningas Roger haastaa itsetutkiskeluun. Lue Minna Lindgrenin artikkeli teoksesta.

Lue juttu

Intohimolleen omistautunut

Syksystä 2019 alkaen Oopperajuhlien taiteellisena johtajana on työskennellyt Ville Matvejeff, joka valmistautuu tuomaan Olavinlinnaan ensimmäisen suunnittelemansa ohjelmiston. Lue Villen haastattelu, joka ilmestyi 2020 talven lehdessämme.

Lue juttu

Hiuksia nostattava kesä 2020

Martin Bergström on luonut ilmeen Oopperajuhlien kesälle 2020, ja se on juuri niin hiuksia nostattava ja ajatuksia kohottava kuin hyvä oopperakokemus itse. 

Lue juttu

Elämän kabaree saapuu kaupunkiin

La traviatan ohjaaja Mariusz Treliński lataa näyttämön täyteen elokuvallista voimaa ja musikaalimaista energiaa.

Lue juttu

Carmen, maailman suosituin

Mitä kaikkea Carmenin musiikki ilmaisee? Minna Lindgren johdattaa kuuntelemaan Bizet'n säveliä.

Lue juttu

”Isommat roolit ovat tulossa vielä”

Päivi Pylvänäinen on Sevillan parturin Berta. Oopperajuhlat nostaa yrityskumppaniensa kanssa nuoria laulajia maailmalle.

Lue juttu

Koukussa oopperaan Olavinlinnassa

Ooppera on Kannatusyhdistyksen jäsenten Elise Usvalaakson ja Jussi Huttusen mielestä parhaimmillaan Olavinlinnassa.

Lue juttu

UPPOUDU KESÄN TUNNELMIIN – lue oopperajuhlien lehti

Virittäydy lisää Oopperajuhlien YouTubessa

Lisää videoita
Liity jäseneksi Tilaa uutiskirje