Virittäydy tunnelmaan

Uppoudu tarinoihin ja tutustu oopperaihmisiin. Haastatteluja, videoita, taustoja ja kauneimpia aarioita – ole hyvä.

Oopperajuhlat rakennetaan lipputuloilla

Voidaan puhua mullistuksesta, niin valtava ponnistus neljäviikkoinen oopperafestivaali keskiaikaisessa Olavinlinnassa on. Jutussa kerromme mitä kaikkea se vaatii.

Lue juttu

”ILMAN OOPPERAJUHLIA SUOMI OLISI YKSINKERTAISESTI HARMAAMPI JA ANKEAMPI MAA”

Oopperajuhlien uusi valtuusto valittiin kolmivuotiskaudelle 7.10.2020. Haastattelimme lyhyesti valtuuston jäseniä Hanna Kososta, Liisa Suvikumpua ja Kyösti Kakkosta millaisia ajatuksia heillä on Oopperajuhlista ja valtuuston työstä

Lue haastattelut

Papagenon höyhen

Toimittaja ja muutosvalmentaja Anna Perho tutustui ensi kertaa oopperaan Olavinlinnassa ollessaan 11-vuotias, teos oli mikäs muu kuin Taikahuilu.

Lue Annan kolumni

Karita Mattilan ja Ville Matvejeffin tv-konsertti Olavinlinnasta

Kesäkuun lopulla Olavinlinnassa tallennettiin sopraano Karita Mattilan ja taiteellinen johtajan Ville Matvejeffin tv-konsertti, joka nähdään Yle Teemalla ke 1.7. klo 21, sekä Yle Areenalla. Lue musiikkituottaja Olli Tuunasen juttu konserttitaltioinnin kulisseista.

Lue juttu

Pää sekaisin

Ensi kesän uutuustuotanto Kuningas Roger haastaa itsetutkiskeluun. Lue Minna Lindgrenin artikkeli teoksesta.

Lue artikkeli

Carmen ja Violetta, oopperan intohimoiset ja itsenäiset

Carmen Tuija Knihtilä ja La traviatan Violetta Marjukka Tepponen kertovat rooleistaan kesän klassikoissa.

Lue haastattelu

Koominen täysosuma

Kesän 2019 suosikkiooppera Sevillan parturi jatkaa ohjelmistossa myös vuonna 2021.

Lue juttu

Ohjaajasuuruus Fabrizio Melano tuo esiin olennaisen

Melanon ohjaus Werther nähdään Kroatian kansallisteatterin vierailuna kesällä 2021.

Lue haastattelu

Intohimolleen omistautunut

Syksystä 2019 alkaen Oopperajuhlien taiteellisena johtajana on työskennellyt Ville Matvejeff, joka valmistautuu tuomaan Olavinlinnaan ensimmäisen suunnittelemansa ohjelmiston.

Lue haastattelu

Hiuksia nostattava kesä 2020

Ruotsalainen suunnittelija Martin Bergström on luonut ilmeen Oopperajuhlien kesälle 2020, ja se on juuri niin hiuksia nostattava ja ajatuksia kohottava kuin hyvä oopperakokemus itse. 

 

Lue haastattelu

Elämän kabaree saapuu kaupunkiin

La traviatan ohjaaja Mariusz Treliński lataa näyttämön täyteen elokuvallista voimaa ja musikaalimaista energiaa.

Lue juttu

Carmen, maailman suosituin ooppera

Carmen, niin kuin niin monet innovaatiohuiput, on syntynyt historian taitekohdassa. Vähän sitä ennen olivat Verdi ja Wagner vieneet oopperaa eri suuntiin, vaikka kummallakin oli sama asia mielessä: tarve kehittää oopperaa yksilön draamana. Enää ei ollut tärkeätä, kuka oopperan sankari on, vaan mitä hänelle tapahtuu ja kuinka hän siihen reagoi.

Lue juttu

"Isommat roolit ovat tulossa vielä"

”Lavalla olen vahvimmillani”, sopraano Päivi Pylvänäinen esittäytyy. 36-vuotias laulaja vaalii rooleista kilpailemisen ja nopeiden voittojen sijaan hyvää elämää. Hän on valinnut pysyä haastavan alan paineissa uskollisena itselleen ja äänelleen.  Päivi Pylvänäinen palaa Bertan rooliin kesän 2021 Sevillan parturissa. Lue Päivin haastattelu, joka julkaistiin vuoden 2019 Oopperajuhlien lehdessä.

Lue juttu

Huippumuotia ja teatteria

Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki suunnitteli puvut Sevillan parturiin. Tuloksena on valloittava, yhtä aikaa pursuileva ja tinkimättömän tyylikäs puvustus, jossa on tunnistettavaa Muurimäkeä, mutta teatterin ja komiikan suomin vapauksin. Tässä haastattelussa palataan suunnittelun tunnelmiin keväällä 2019.

Lue juttu

Ooppera­juhlien kesän 2021 soittolista

Koukussa oopperaan Olavinlinnassa

”Olavinlinnassa syntyy illuusio, jota emme halua rikkoa”, sanovat Jussi Huttunen ja Elise Usvalaakso. Jos perheen karkeakarvaisen kettuterrierin nimi on Aida ja sen pennut ovat Tosca, Turandot, Nabucco, Carmen ja Rigoletto, sopii olettaa, että ooppera on isäntäväelle tärkeä. Koirat on nimetty Oopperajuhlilla esitettyjen teosten mukaan, sillä ooppera on pariskunnan mielestä parhaimmillaan Savonlinnassa.

Lue juttu

“KULTTUURI YHDISTÄÄ MINUA LÄHEISTENI KANSSA”

“Minusta ooppera kuuluu kaikille ja uskon, että kun kerran sitä kokeilee niin siihen ihastuu”, sanoo Johanna Lamminen.

Hän johtaa toista vuotta Oopperajuhlien kannatusyhdistyksen valtuustoa eli toimii puheenjohtajana festivaaliorganisaation korkeimmassa elimessä, joka mm. valitsee Oopperajuhlien hallituksen ja käsittelee pitkän tähtäimen suunnitelmat.

Lue juttu
Tilaa uutiskirje