Kategoriat Uutiset

Solistimuutoksia Don Giovannissa ja Nabuccossa

Don Giovannin ja Nabuccon miehityksissä on tapahtunut muutoksia. Don Giovannissa Masetton ja Nabuccossa Baalin ylipapin rooleihin kiinnitetty Henri Uusitalo joutuu valitettavasti jättämään nämä roolit loukkaantumisensa vuoksi. Don Giovannissa Masetton roolin laulaa hänen sijaansa Jussi Merikanto. 

Bassobaritoni Jussi Merikanto on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta. Hän on laulanut solistina muun muassa Suomen kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Kuopion ja Turun oopperassa, Ilmajoen Musiikkijuhlilla sekä musiikkifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Laulu-uransa ohella Merikanto on aktiivinen kulttuurivaikuttaja. Hän toimii Urkuyö ja Aaria -festivaalin toiminnanjohtajana ja Joroisten Musiikkipäivien taiteellisena johtajana.  

Merikanto laulaa Masetton roolin Don Giovannissa 13., 17. ja 25.7. Muissa esityksissä Masettona laulaa Kristian Lindroos. 

Henri Uusitalon oli tarkoitus laulaa myös Nabuccossa Baalin ylipapin rooli neljässä esityksessä. Hänen ollessa estyneenä Baalin ylipapin roolin laulaa kaikissa näytöksissä Stanislav Šeljahhovski.

Jussi Merikanto, kasvokuva
Jussi Merikanto