Esittely Introduction

Lepakko
Johann Strauss

Johann Strauss suostui kuin suostuikin säveltämään operetin, kun taidemuodon keksijä Jacques Offenbach puhui hänet ympäri. Alun perin operetti pilkkasi vakavaa oopperaa, mutta pian siitä tuli oopperan kevytkenkäinen sisarpuoli, joka keskittyy elämän iloihin ja omituisiin ihmiskohtaloihin. Aviomies voi tosiaan erehtyä iskemään vaimonsa, kun oikein pannaan valssiksi. Lopulta kaikki tapaavat vankilassa, mutta se johtuu vain samppanjasta. ”Onnellinen on se, joka unohtaa”, on operetin suuri viisaus.

Lepakko on pyörinyt Wienissä ensi-illasta lähtien, ja Wienin Volksoper tuo mukanaan tyylikkäitä juhlapukuja ja kuplivaa samppanjan kaltaista lavajuomaa.

Kapellimestari: Alfred Eschwé
Näyttämösovitus: Robert Meyer
Alkuperäislavastus: Pantelis Dessyllas
Pukusuunnittelija: Doris Engl
(perustuu Evelyn Frankin suunnitelmaan)
Koreografia: Lili Clemente, Susanne Kirnbauer
Valaistussuunnittelija: Wolfgang Könnyü
Kuoromestari: Thomas Böttcher

Info Info

Esitykset:
30.7. (ensi-ilta)
31.7., 1.8., 2.8. & 3.8.2019
klo 19

Esityskieli saksa.
Tekstitys suomeksi ja englanniksi.
Esityksen kokonaiskesto n. 2 tuntia 50 minuuttia. Yksi väliaika.

Rooleissa mm:
Carsten Süss, Morten Frank Larsen, Ursula Pfitzner, Melba Ramos, Anja-Nina Bahrmann, Rebecca Nelsen, Mila Schmidt, Günther Haumer, Alexandre Beuchat, Martina Mikelić , Annely Peebo, Szabolcs Brickner, Alexander Pinderak, Kurt Schreibmayer, Daniel Ohlenschläger, Robert Meyer, Jeffrey Treganza.

Wienin Volksoperin orkesteri ja kuoro
Wienin valtionbaletti

Lue tapahtumat

Katso video

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK