Kategoriat Uutiset

Iris Candelaria voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun

Sopraano Iris Candelaria on voittanut valtakunnallisen Timo Mustakallio -laulukilpailun. Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon sai sopraano Sonja Herranen. Kilpailu käytiin sunnuntaina 14.7. Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä.

Kilpailun alkuerään osallistui 15 ja finaaliin kahdeksan laulajaa. Voittajan ratkaisi kolmihenkinen tuomaristo: puheenjohtaja, Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti, sopraano ja pedagogi Soile Isokoski sekä tenori Topi Lehtipuu. Pääpalkinto on 15 000 euroa ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinto 10 000 euroa.

Kilpailun finalistit:
Iris Candelaria, sopraano
Sonja Herranen, sopraano
Emma Mustaniemi, sopraano
Irina Nuutinen, mezzosopraano
Aku Rantama, baritoni
Elisaveta Rimkevitch, sopraano
Heta Sammalisto-Muhonen, sopraano
Olli-Tapio Tikkanen, baritoni

Alkukilpailuun osallistuivat myös:
Sampo-Elias Asikainen, baritoni
Karoliina Hautala, mezzosopraano
Olivia Kyllönen, mezzosopraano
Tuomas Miettola, tenori
Johannes Pessi, baritoni
Anna Saaritsa, mezzosopraano
Veikko Vallinoja, baritoni

Vuodesta 1974 järjestetty Mustakallio-kilpailu on toiminut ponnahduslautana monen nimekkään oopperalaulajan uralla. Kilpailun voittajia ovat mm. Walton Grönroos, Raimo Sirkiä, Kirsi Tiihonen, Johanna Rusanen ja Helena Juntunen. Joka toinen vuosi käytävän kilpailun edellinen voittaja vuodelta 2017 on Aurora Marthens.
Sääntöjen mukaan kilpailussa etsitään ennen kaikkea lupaavinta nuorta, eikä voittaja välttämättä ole pisimmälle kehittynyt laulaja. Kilpailuun saivat osallistua suomalaiset vuonna 1993 tai sen jälkeen syntyneet laulajat, jotka valittiin mukaan esikarsinnan perusteella toukokuussa. Naiset ja miehet kilpailivat yhdessä yhteisessä sarjassa.