Kategoriat Uutiset

Kuningas Rogerin ohjaaja vaihtuu Savonlinnan Oopperajuhlilla – Erik Söderblomista kulttiteos peilaa juuri tätä maailmanaikaa

Teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblom korvaa Krystian Ladan Oopperajuhlien Kuningas Rogerissa. Ohjaajavaihdos tapahtuu Oopperajuhlista ja Ladasta riippumattomista syistä. Esitys on Savonlinnan Oopperajuhlien ensi kesän uutuus. Puolalaisen Karol Szymanowskin 1920-luvun teos kokee maailmalla uutta tulemistaan ja nähdään Suomessa näyttämöllä nyt ensimmäisen kerran. ”Kuningas Roger on hieno, monipohjainen, ajaton ja samalla juuri tätä maailmanaikaa peilaava teos, joka tulvii uskomattoman kaunista musiikkia”, Söderblom sanoo.

”Tällaiset muutokset ovat harmillisia, mutta eivät poikkeuksellisia. Valitsimme nopeasti uuden ohjaajan. Erik Söderblom on näkemyksellinen osaaja, joka tuo oman tulkinnallisen kerroksensa jo ennestään vaikuttavaan teokseen”, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm

”Olin iloinen, että uusi taiteellinen johtaja Ville Matvejeff valitsi juuri Kuningas Rogerin ensimmäisen festivaalinsa uutuustuotannoksi. Hyvin mielelläni astun äkkiä syntyneessä muutostilanteessa ohjaajan rooliin”, Söderblom sanoo. Kuningas Roger on hänen ohjaajandebyyttinsä Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Kokenut Erik Söderblom on ohjannut noin kuudenkymmenen teatterituotannon lisäksi yli kolmekymmentä ooppera- ja musiikkiteatterituotantoa, mm. Kansallisoopperassa. Klassikoiden ohella mukana on myös lukuisia kantaesityksiä. Tuorein on Andy Warhol -ooppera Flash Flash Musica nova Helsinki -festivaalin ja Espoon kaupunginteatterin yhteistyönä 2019. Ennen nykyistä tehtäväänsä Espoon kaupunginteatterin johtajana, Söderblom on työskennellyt mm. Q-teatterissa, Teatterikorkeakoulun näyttelijätyön professorina ja vararehtorina sekä Baltic Circle -festivaalin ja Helsingin juhlaviikkojen taiteellisena johtajana. 

Ohjaaja tuo yleisen käytännön mukaisesti mukanaan myös oman suunnittelijatiiminsä. Esityksen visualisoivat pukusuunnittelija Manuela Paladin Šabanović ja valaistus- ja videosuunnittelija Ville Seppänen. Pukusuunnittelua Roomassa ja muotisuunnittelua Milanossa opiskellut Manuela Paladin Šabanović on Kroatian kansallisoopperan pukusuunnittelun johtaja ja luonut puvustuksia kymmeniin tuotantoihin. Ville Seppänen on suunnitellut valaistuksia ja videoita mm. Kansallisteatterin, Turun kaupunginteatterin, Q-teatterin ja Viirus-teatterin tuotantoihin ja mm. Zodiakin ja Susanna Leinosen tanssiteoksiin. Hän on toteuttanut musiikkivideoita ja kuuluu kokeelliseen Linnunradan Rinnebaari -ryhmään.

Kuningas Rogerin ensi-ilta on 4. heinäkuuta. Päärooleissa laulavat Helena Juntunen, Fredrik Zetterström ja Sam Furness. Esitykset johtaa Ville Matvejeff. 

oopperajuhlat.fi

eriksoderblom.com

 

Lisätietoja ti 17.3. klo 11–12.30 välillä:

Festivaalijohtaja Jan Strandholm

puh. 041 513 2456

jan.strandholm@operafestival.fi