Kategoriat Uutiset

Karita Mattilan kesäkonsertti Savonlinnan Oopperajuhlilta lähetetään kotikatsomoihin ja maailmalle

Tähänkin kesään saadaan ooppera-annos Olavinlinnasta, vaikka Savonlinnan Oopperajuhlat siirtyy koronaepidemian takia vuodella. Yle esittää Karita Mattilan ja Ville Matvejeffin konsertin kotikatsomoihin keskiviikkona 1.7. Konsertti nähdään Yle Teemalla ja Yle Areenassa sekä kansainvälisesti kulttuurikanava Arten kautta. Heinäkuussa Yle esittää myös Aulis Sallisen Kullervo-oopperan ja Mozartin Requiemin, jotka ovat tallenteita vuoden 2014 Oopperajuhlilta.

”Oikein odotan, että saan laulaa linnassa ja esittää Villen kanssa tätä erityistä tilannetta varten suunnittelemamme ohjelman”, riemuitsee sopraano Karita Mattila. Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff esiintyy tässä konsertissa pianistina. Raikkaassa ohjelmassa kuullaan ooppera-aarioita, kuten Rusalkan laulu kuulle, liedejä, Sibeliuksen ja Merikannon lauluja sekä musikaali- ja elokuvamusiikkia. Koko konserttiohjelma löytyy täältä

Konsertti tallennetaan Olavinlinnan keskushallissa kesäkuun lopussa. Ennen Ylen lähetystä se esitetään tuoreeltaan eurooppalaisille yritysjohtajille osana European Business Leaders’ Convention Northern Light -tapahtumaa (EBLC). Oopperajuhlat tuottaa konsertin yhteistyössä Ylen, ranskalais-saksalaisen Arten ja EBLC:n kanssa. Yle Areenalla konsertti on katsottavissa puolen vuoden ajan lähetyspäivästä 1.7. alkaen.

Oopperajuhlien tunnelmaan pääsee myös palaamalla menneisiin festivaalikesiin. Sunnuntaina 5.7. nähdään Aulis Sallisen Kullervo, jonka johtaa Hannu Lintu. Kullervon nimiroolissa laulaa Tommi Hakala ja muissa rooleissa mm. Tuija Knihtilä, Maria Ylipää ja Ville Rusanen. Sunnuntaina 12.7. lähetetään Kerimäen kirkossa tallennettu Mozartin Requiem, jonka solisteina laulavat Soile Isokoski, Lilli Paasikivi, Jorma Silvasti ja Nicholas Söderlund. Helsingin barokkiorkesteria johtaa Dalia Stasevska. Lähetykset ovat osa Ylen festariheinäkuuta

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään jälleen 2.–31.7.2021. Ohjelmisto ja esityspäivät on julkaistu sivulla oopperajuhlat.fi.

Karita Mattila & Ville Matvejeff
Konserttilähetys Olavinlinnasta
Yle Teema ja Yle Areena ke 1.7.2020 klo 21 (katsottavissa 6 kk lähetyksestä)

Aulis Sallinen: Kullervo
Savonlinnan Oopperajuhlat 2014
Yle Teema ja Yle Areena su 5.7.2020 klo 12 (katsottavissa 30 vrk lähetyksestä)

W. A. Mozart: Requiem
Kerimäen kirkko, Savonlinnan Oopperajuhlat 2014
Yle Teema ja Yle Areena su 12.7. klo 12 (katsottavissa 30 vrk lähetyksestä)

Lisätietoja:
Sonja Eiramo, Head of Marketing Communications
puh. 040-5088828
s-posti: sonja.eiramo@operafestival.fi