Kategoriat Virittäydy

Rauhan puolesta

”Art has always remained at the forefront of humanitarian values.”
Opera Europa: Slava Ukraini

Sydämemme ovat Ukrainassa. Sota aiheuttaa meissä järkytystä, surua ja syvää huolta. Opera Europa, 220 eurooppalaisen oopperanäyttämön yhteistyöverkosto puki tuntomme sanoiksi. Englanninkielisen julkilausuman löydät oheisesta linkistä.

Oopperajuhlat on kansainvälinen festivaali. Taiteilijat ja muut työkaverimme edustavat useita kansallisuuksia. Taiteen ja kulttuurin tulee edistää rauhaa ja ihmisten keskinäistä ymmärrystä yli valtiorajojen ja kansallisuuksien.

Lue Opera Europan julkilausuma

Oopperatalo Ukrainan Odessassa

 

Taiteilijoita useista maista

Kesällä 2022 meillä työskentelee taiteilijoita useista EU-maista, sekä esimerkiksi USA:sta, Iso-Britanniasta, Armeniasta ja Islannista. Taiteilijoissamme on myös ukrainalainen laulaja sekä joitakin Venäjän kansalaisia. Tilanne on tukala niille, jotka joutuvat pelkäämään itsensä ja lähipiirinsä puolesta.  

”Toivon henkilökohtaisesti, että yhteistyö kenenkään rauhaan ja yhteisiin eurooppalaisiin arvoihimme sitoutuneen taiteilijan kanssa ei katkeaisi Ukrainan sodan vuoksi”, sanoo taiteellinen johtaja Ville Matvejeff.