Kategoriat Virittäydy

9 vinkkiä oopperamatkalle Savonlinnaan

1. KRUUNUPUISTON UUDISTETTU SPA 

Punkaharjun kansallismaisemissa Saimaan rannalla sijaitsevan hotelli Kruunupuiston täysin uudistettu kylpylä avaa ovensa kesällä 2023. Uudistetulla spa-osastolla pääsee rentoutumaan muun muassa porealtaassa, elämyssuihkuissa ja infrapuna- sekä kelosaunoissa. Uudistus kattaa myös beauty center -hoitotilat, vastaanoton sekä kahvila- ja myymälätilat.
kruunupuisto.fi

2. SAMPPANJAA JA SAPAKSIA LINNAN TERASSILLA 

Tulevana kesänä Olavinlinnan yläterassilla oopperavieraita palvelee Samppanjabaari by Lanson. Baarin antimista voi nauttia jo ennen esitystä klo 18 alkaen sekä väliajalla. Samppanjasta ja savolaisista tapaksista nauttiessa voi ihailla yläterassilta avautuvaa henkeäsalpaavaa maisemaa kohti Saimaata. Olavinlinnan ravintoloista vastaa Osuuskauppa Suur-Savo.
raflaamo.fi

3. VILLIYRTTIEN MAKUJA PUUTARHARAVINTOLASSA 

Puutarharavintola Sarastron keittiöstä vihjaillaan kesän tuulien tuovan villiyrttejä osaksi annoksia. Annoksia täydentävät ainakin nokkosesta tehty pesto ja pikkelöity vuohenputki. Kotimaiset yrtit koristavat ravintolan näköalaterassin suosittuja cocktaileja, joita siemaillessa voi ihailla Olavinlinnaa ja Saimaan lempeitä aaltoja.
ravintolasarastro.fi 

4. LAIVALLA ESITYKSEEN 

Täydellinen oopperailta sisältää risteilyn Saimaan saaristossa, kuljetuksen laivalla Olavinlinnaan ja ilta huipentuu oopperaesitykseen. Suosituilla risteilyillä voi nauttia Savonlinnan saariston maisemien lisäksi pre-oopperatarjoiluista, kuten mansikoista ja kuohuviinistä tai tapaksista saimaalaisittain. Noin tunnin risteilyn jälkeen laiva parkkeeraa Olavinlinnan takalaituriin, josta kulku katsomoon kiertää näyttämön alitse.
savonlinnaristeilyt.fi 

 5. KAUPUNKIJUNAN KYYDISSÄ LÄPI KESÄISEN SAVONLINNAN 

Savonlinnan kaupunkijuna Weturi kiertää kesäisin kaikki kaupungin kauneimmat kesäkohteet. Jos matkan aikana alkaa vatsa kurnia, reitin varrelle osuvat ainakin kaupungin keskustassa sijaitseva ja italialaisella twistillä maustettu terassiravintola Wirta Pizza ja pasta, matkustajasataman suosittu Waahto Brewhouse sekä kesäparatiisi Hawanna Olavinlinnan kupeessa. Hyppää kyytiin ja nauti Savonlinnan kesästä!
weturi.fi 

6. PUURAKENTAMISEN MENESTYSTARINAT LUSTOSSA 

Keskellä kauneinta Punkaharjun harjumaisemaa sijaitseva Suomen Metsämuseo Lusto on historiansa suurimman uudistuksen kynnyksellä. Luston synty ja uudistus -näyttely (1.10.2023 saakka) kertoo museon syntyvaiheista ja antaa maistiaisen uudistuvista näyttelysisällöistä. Uudistumista siivittää New Standards -näyttely (28.4.-1.10.2023), joka kertoo Puutalo Oy:n tarinan eli miten suomalaiset puuelementtitalot valloittivat maailmaa toisen maailmansodan jälkeen.
lusto.fi 

 7. RENTOA KESÄTUNNELMAA VETURITALLEILLA 

Uuteen loistoon remontoitu, vuonna 1909 rakennettu Savonlinnan vanha veturitalli sykkii elämää etenkin kesäisin. House of Olafin lavalla nähdään Suomen eturivin artisteja ja kesän 2023 uutuutena saatavilla on myös kesälounas tai oopperamenu ennen esitystä. House of Olaf on viipyilevästä Olkiluoto- ja Nato-oluestaan tunnetun savonlinnalaisen pienpanimon Olaf Brewingin koti, joten matkaeväät löytyvät panimomyymälästä.
houseofolaf.com 

8. MAJOITUSVINKKI PURUVEDEN RANNALTA LUONNON HELMASTA 

Tervetuloa Kerimäelle, kirkasvetisen Puruveden rannalle! Herttua Hotel & Spa tarjoaa 82 huonetta järvinäköalalla ja suoraan ovelta avautuvat marja- ja sienimetsät. Oopperasta nauttimisen ohella kannattaa piipahtaa maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä, joka sijaitsee alle kahden kilometrin päässä hotellista. Herttua Hotel & Spa on mainio oopperamatkan majoituskohde, sillä Savonlinnaan on ajomatkaa vain 20 minuuttia.
hotellivarpu.fi 

9. SYVÄSUKELLUS OOPPERAAN 

Savonlinnan kansanopiston Syväsukellus oopperaan -yleisökurssi on järjestetty jo yli 30 kesänä. Lähes viikon kestävällä kurssilla perehdytään kesän oopperoihin ja niiden taustoihin, kohdataan taiteilijavieraita ja mikä parasta, jaetaan kolme oopperailtaa (Romeo ja Julia, Sevillan parturi, Taikahuilu) oopperan ystävien kesken. Kurssiin sisältyvät esitykset Olavinlinnassa, kuljetukset, majoitus, ruoka, oopperayöpalat sekä oopperalounas Johan Krogiuksen ja Ville Matvejeffin seurassa. Kurssi järjestetään 15.-20.7. Kurssiohjelma, hinnat ja lisätietoja verkkosivuilla.
sko.fi/ooppera.html 

Vinkit on julkaistu vuoden 2023 lehdessä.

Lue kaikki suosituksemme oopperamatkasi majoitukseen, palveluihin ja ravintoloihin tästä.