Kategoriat Uutiset

Kesään valmistautuminen täydessä vauhdissa – Oopperajuhlakuoron harjoitusviikonloppu käynnissä

Tulevan oopperakesän valmistelut ovat parhaillaan käynnissä, ja tuotantoja valmistellaan kovaa vauhtia muun muassa puvustamolla, lavastamolla sekä Oopperajuhlakuorossa. Musiikillisesta iskukyvystään ja raikkaasta soinnistaan tunnettu Oopperajuhlakuoro harjoittelee parhaillaan (4.-5.3.) Helsingissä kuoroleirillä.

Useimmat Oopperajuhlakuoron jäsenistä ovat ammattilaisia tai laulajiksi opiskelevia nuoria Suomesta ja maailmalta ja heidät kiinnitetään aina vuodeksi kerrallaan. Kuoron kokoonpano on 72 laulajaa ja kokoonpano vaihtelee vuosittain ohjelmistossa olevien oopperoiden mukaisesti. Tänä vuonna mukana on 12 täysin uutta jäsentä. Kuoron johtajana toimii kuoromestari Jan Schweiger.

”Nykyisellään kuoron harjoituskausi sisältää kaksi harjoitusleiriviikonloppua Helsingissä, ensimmäinen on nyt 4.-5.3. ja toinen pidetään 28.-30.4. Muuten kuorolaiset harjoittelevat itsenäisesti, joten kuoroleirit ovat meille todella tärkeitä jo harjoittelunkin kannalta, mutta myös yhteishengen muodostumisen kannalta. Huhtikuun kuoroleirin jälkeen näemme seuraavan kerran Savonlinnassa kesäkuussa kun harjoituskausi Olavinlinnassa käynnistyy.” Jan Schweiger kertoo.

Tulevana kesänä ohjelmistossa ovat Romeo ja Julia, Taikahuilu sekä Sevillan parturi. Lisäksi vierailijatalo Theater Hagen Saksasta tuo Olavinlinnan lavalle Oopperajuhlien ensimmäisen musikaalin Viulunsoittaja katolla sekä kahden oopperan illan, jossa nähdään Herttua Siniparran linna ja Outi Tarkiaisen esikoisooppera A Room of One’s Own.

Lisätietoja
Jan Schweiger
Kuoromestari
jan.schweiger@operafestival.fi
puh. +32 498 17 62 96