Kategoriat Uutiset

Nuoria tulevaisuuden tähtiä Oopperajuhlakuorosta solistirooleihin

Oopperajuhlakuoro on nuorille solisteille hieno ponnahduslauta ja tulevanakin kesänä monet kuorolaiset loistavat Olavinlinnan lavalla myös solistirooleissa.

Savonlinnan Oopperajuhlien 2023 viimeiset solistikiinnitykset ovat vahvistuneet. Romeoon ja Juliaan, Taikahuiluun ja Sevillan parturiin on saatu mukaan useita lahjakkaita nuoria laulajia, jotka ovat ansioituneet Oopperajuhlien kuorossa tai menestyneet edellisten vuosien laulukilpailuissa.

Taikahuilussa esiintyvät tulevana kesänä Timo Mustakallio -laulukilpailun aikaisempien vuosien voittajat Johan Krogius (Tamino) ja Iris Candelaria (Pamina). Savonlinnan Oopperajuhlien kuorossa useasti esiintynyt ja Lappeenrannan laulukilpailun kolmas Elisaveta Rimkevitch laulaa Papagenan roolin.

Muissa pienrooleissa esiintyvät lisäksi Oopperajuhlien kuoron jäsenet Petri Vesa ja Antti Mähönen (Mustakallio-finalisti 2021), Sakari Eirola ja Joonas Vatjus (Lappeenrannan laulukilpailun 2023 3. palkinto)

Romeoon ja Juliaan on kiinnitetty Oopperajuhlien kuorosta Eero Lasorla (Benvolio), Ari Hosio (Duke), Luke Scott (Paris) ja Henri Uusitalo (Grégorio). Sevillan parturissa laulaa upseerin roolissa Olli-Tapio Tikkanen.

“Haluamme tarjota nuorille lahjakkaille laulajille vuosittain mahdollisuuden tulla esiin solistirooleissa. Oopperajuhlien kuoro toimii hienona ponnahdusalustana. Lisäksi tasokkaat laulukilpailut nostavat uusia lahjakkuuksia esiin ja tarjoavat kiinnostavia työmahdollisuuksia solistina”, Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff toteaa.

Tulevana kesänä ohjelmistossa ovat Romeo ja Julia, Taikahuilu sekä Sevillan parturi. Lisäksi vierailijatalo Theater Hagen Saksasta tuo Olavinlinnan lavalle Oopperajuhlien ensimmäisen musikaalin Viulunsoittaja katolla sekä kahden oopperan illan, jossa nähdään Herttua Siniparran linna ja Outi Tarkiaisen esikoisooppera A Room of One’s Own.

Kesän uutuusteosta tähdittävät Julian roolissa Marjukka Tepponen sekä maailmantähti Lisette Oropesa, jota kuulemme myös omassa konsertissa. Taikahuilussa nähdään kotimainen unelmajoukkue; kapellimestarina Sakari Oramo ja rooleissa muun muassa Tuuli Takala, Iris Candelaria, Johan Krogius, Tuomas Katajala, Anu Komsi, Mika Kares, Markus Suihkonen ja Waltteri Torikka. Kari Heiskasen ohjaama, Teemu Muurimäen puvustama ja Antti Mattilan lavastama Sevillan parturi naurattaa Olavinlinnassa jo toista kertaa.

Lisätietoja
Ville Matvejeff
taiteellinen johtaja
ville.matvejeff@operafestival.fi