Kategoriat Uutiset

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat järjestävät maailman ensimmäisen Minecraft-oopperan 

School of Gaming ja Savonlinnan Oopperajuhlat yhdistävät voimansa tuodakseen Mozartin Taikahuilun eloon Minecraft-pelimaailmassa. Tämä innovatiivinen kesäleiri järjestetään verkossa 26.-30.6.2023 ja on avoin kaikille lapsille, jotka haluavat tutustua oopperan ja Minecraftin maagiseen maailmaan. 

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus lapsille tutustua oopperaan hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla”, sanoo School of Gamingin reksi Mikko Perälä. ”Olemme innoissamme siitä, että saamme herättää Mozartin Taikahuilun lumoavan tarinan eloon Minecraft-pelimaailmassa ja emme malta odottaa, että lapset pääsevät kokemaan sen itse.”

Viiden päivän kesäleirin aikana lapset lähtevät taianomaiselle matkalle, joka kuljettaa heidät lumotun lehdon läpi kohti Viisauden temppeliä samalla kun he auttavat prinssi Taminoa hänen tehtävässään. Lapset ottavat harteilleen osan oopperan rooleista ja auttavat muun muassa Yön kuningatarta palauttamaan kadonneen äänensä, jotta hän voi laulaa kuuluisan aariansa.

”Tämä on meille erinomainen tilaisuus houkutella uutta sukupolvea oopperan pariin”, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien markkinointiviestinnän päällikkö Sonja Eiramo. ”Yhdistämällä Minecraftin ja oopperan maailmat, toivomme voivamme esitellä lapsille tämän taidemuodon kauneuden hauskalla ja motivoivalla tavalla.” 

Verkossa tapahtuva kesäleiri pidetään suomeksi ja englanniksi, ja siihen ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -taustaiset lapset. School of Gamingin asiantuntevien Minecraft-pelikasvattajien johdolla lapset ovat tässä oopperassa tähtirooleissa. 

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun joku tekee oopperan Minecraftissa”, lisää Mikko Perälä. ”Mutta mikä tärkeintä, tähtiä ovat itse lapset. Emme malta odottaa, mitä kaikkea he keksivät!”

Lisätietoja leiristä ja ilmoittautuminen täällä.

Lisätietoja
Mikko Perälä, Reksi
School of Gaming
mikko@sog.gg
+358 407453749

Sonja Eiramo, Head of Marketing Communications
Savonlinna Opera Festival
sonja.eiramo@operafestival.fi
+358 40 508 8828