Kategoriat Uutiset

Oopperapäivän avauksiin mukaan useita uusia juontajia 

Erottamattomasti oopperakesään kuuluvat oopperapäivän avaukset uudistuvat tulevana kesänä, kun mukana on useita uusia juontajia. Tuttu paikka ja aika säilyvät, kun jokainen festivaalipäivä aloitetaan aurinkoisesti klo 10 ravintola Waahdon terassilla Savonlinnan torin kupeessa.

Ensimmäisen oopperapäivän 1.7. avaa toimittaja ja luova johtaja Jani Halme, jonka jälkeen 8.7. juontajan mikkiin tarttuu YLEn musiikkitoimittaja Riikka Holopainen. 17.–21.7. oopperapäivät avaa kirjailija ja toimittaja Minna Lindgren, ja heinäkuun lopun aamut nautitaan kirjailija ja toimittaja Roman Schatzin seurassa. Viimeisen oopperapäivän aamun 30.7. juontaa Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff. 20 vuotta oopperapäivän avauksia luotsannut Aarno Cronvall juonsi viimeisen aamunavauksensa kesällä 2022. 

”Oopperajuhlista saa eniten irti, kun varaa koko päivän kesäiselle Savonlinnalle. Lörtsyä torilla ja jätskiä rannalla, paikallisia herkkuja ja hauskoja kohtaamisia ympäri kaupunkia. Täysipainoinen oopperakokemus alkaa tietenkin aamunavauksesta. Se on oikotie oopperapäivän oikeaan tunnelmaan”, kertoo Jani Halme.

Juontajien lisäksi päivänavauksissa kuullaan tuttuun tapaan kiinnostavia henkilöitä paitsi oopperamaailmasta, myös yhteiskunnan eri aloilta, ja jokaisena aamuna nautitaan myös elävästä musiikista. Mukana on myös aiemmilta kesiltä tuttu pianisti Jukka Nykänen. Aamunavausten päiväkohtaiset vieraat ja ohjelmat julkaistaan myöhemmin Oopperajuhlien verkkosivuilla ja some-kanavissa. 

”Seisomme jättiläisen hartioilla. Aamunavauksia vetänyt Aarno Cronvall on tehnyt niin upeaa kulttuurityötä, että tarvitaan neljä eri ihmistä hänen työnsä jatkamiseen. On iso vastuu ja suuri kunnia olla yksi heistä”, Halme kiittelee edeltäjäänsä. 

Oopperapäivän avauksiin on vapaa pääsy ja kesällä 2023 kaikki avaukset lähetetään suorana Savonlinnan Oopperajuhlien Facebook-sivulla.


Lisätietoja ja vierailijaehdotukset

Mika Nevalainen
Kaupallinen johtaja
puh. 0400 882 024
mika.nevalainen@operafestival.fi