Kategoriat Virittäydy

Oopperajuhlilla maskeerataan yli sata esiintyjää – ”Duroyn tuotteet kestävät kovassakin käytössä”

Tärkeä osa Oopperajuhlien taikaa on visuaalisuus. Myös esiintyjien on loistettava lavalla – tai muuntauduttava aivan erinäköiseksi. Puvustuksen jälkeen kirsikkana kakun päällä on tietenkin maskeeraus.

Savonlinnan Oopperajuhlien maskeeraamossa työskentelee juhlakaudella kahdeksan maskeeraajaa, jotka vastaavat kaikkien omien oopperatuotantojen eli Romeon ja Julian, Taikahuilun ja Sevillan parturin maskeista. Kesän aikana maskeerataan yhteensä 36 solistia sekä kuusi tanssijaa. Lisäksi maskeeraamo vastaa yli 70 oopperajuhlakuorolaisen maskeista.

Oopperajuhlien maskeeraamon esihenkilö Jessica Rosenberg kuvailee, että maskeeraamossa ollaan välineurheilijoita. Kun urheilijat tarvitsevat huippusuorituksiin hyvät urheiluvälineet, samalla tavalla maskeeraajat tarvitsevat työssään laadukkaat meikkivälineet.

”Jos ei ole hyvät välineet, niin työstä ei tule mitään”, Rosenberg toteaa.

Kotimainen Duroy on Oopperajuhlien maskeeraamon luottomerkki, Rosenberg kertoo. Vuosien varrella Oopperajuhlilla on käytetty eri brändejä, mutta aina on palattu takaisin Duroyn siveltimiin ja kauneudenhoitovälineisiin.

”Duroyn tuotteet ovat laadukkaita. Ne kestävät kovassakin käytössä, ja niillä on helppo tehdä hyvää jälkeä”, Rosenberg kuvailee.

Yli 250 meikkisivellintä ja 300 meikkisientä

Vuonna 1974 perustettu kotimainen Duroy on kauneusalan pitkäaikainen toimija, joka suunnittelee ja maahantuo laadukkaita meikkivälineitä niin ammattilaisille kuin kuluttajille. Duroyn perusta on meikkisiveltimissä, ja yritys panostaa kaikissa kauneudenhoitovälineissään nimenomaan laatuun.

Oopperajuhlilla meikkivälineet ovat kovassa käytössä, ja kestäville siveltimille on oikea tarve. Olavinlinnassa on esitys lähes joka ilta, ja jokaiseen oopperaan maskeerataan kahdeksasta lähes kahteenkymmeneen esiintyjää. Lisäksi yli 70 kuorolaista maskeeraa itsensä. Siveltimiä ja muita tarvikkeita kuluu siis kesän aikana satoja.

”Duroyn tuotteet ovat laadukkaita. Ne kestävät kovassakin käytössä, ja niillä on helppo tehdä hyvää jälkeä”
– Jessica Rosenberg

Duroyn siveltimiä on Oopperajuhlilla käytössä yli 250. Jokainen maskeeraaja on saanut Duroylta kattavan setin, johon sisältyy muun muassa toistakymmentä sivellintä meikkivoiteita, peitevärejä, poskipunia, puutereita ja luomivärejä varten. Kuorolaisilla on puolestaan käytössä noin sata Duroyn meikkisivellintä luomiväreihin ja poskipuniin. Lisäksi maskeeramossa on yli 300 Duroyn meikkisientä, 70 huulipunan täyttörasiaa ja 100 hiuslenkkiä.

Korkealaatuiset Duroy-siveltimet ovat ammattilaisille suunniteltuja, mutta niitä voi ostaa kuka tahansa. Duroyn tuotteita myyvät kosmetiikan erikoisliikkeet sekä esimerkiksi Sokos, Emotion ja Stockmann sekä Duroyn verkkokauppa kuluttajille duroy.fi ja ammattilaisille duroypro.fi.

Duroy on Savonlinnan Oopperajuhlien maskikumppani kesällä 2023.

Lisätietoja duroy.fi.