Sevillan parturi

Gioachino Rossini

Pandemiatilanteeseen ja yleisötapahtumiin liittyvien epävarmuuksien vuoksi meidän on luovuttava kaikista oopperaesityksistä heinäkuussa 2021.  

Jos sinulla on liput, ole huoletta. Voit nyt siirtää lippusi ja tehdä varauksen valitsemaasi esitykseen kesällä 2022. Lue lisää täältä

Iloa kesään tuovat konsertit ja laulukilpailu. Lue lisää: Näin konsertit toteutuvat 

Nauruhermoja kutitteleva yleisömenestys Sevillan parturi on täydellinen kesäiltaan – kuplivan kepeää musiikkia ja viihdyttävää teatteria. Ohjaaja Kari Heiskanen on puhaltanut pölyt Rossinin klassikko-oopperasta ja tuo Olavinlinnaan riemukasta farssia heti alkusoiton ensimmäisistä sävelistä lähtien. Muotisuunnittelija Teemu Muurimäen puvut pursuilevat valloittavasti ja Antti Mattilan suunnittelema lavastus hehkuu Sevillan väreissä.

Mezzosopraano Annalisa Stroppalle Rosinan roolista on tullut viime vuosina todellinen käyntikortti kansainvälisillä oopperanäyttämöillä. Kreivi Almavivana häntä liehittelee Tuomas Katajala, ykköstenorimme maailmalla. Tarinan lankoja pitelee näpeissään Figarona Roberto de Candia, ja Basiliona juoruilee La Scala -vierailun myötä tutuksi tullut Michele Pertusi. Tohtori Bartolon roolissa laulaa Waltteri Torikka.

Lue tästä Sevillan parturin juonitiivistelmä.

Jotta sinä saat nauttia esityksestä rauhallisin mielin ja väljästi, me ja yhteistyökumppanimme pidämme huolta turvallisuudesta ja noudatamme viranomaisohjeita. Turvavälien varmistamiseksi esityksiimme on toistaiseksi myynnissä vain puolet normaalista paikkamäärästä. 

Kaikki lippuvaraukset kesältä 2020 kesälle 2021 on siirretty ja toimitettu. Kiitos kärsivällisyydestä! Lue lisää täältä.

” Sevillan parturi on Savonlinnassa ratkiriemukasta, modernia kesähömpötystä”
– Helsingin Sanomat

”Kenraaliharjoituksen yleisö ulvoi naurusta heti Sevillan parturin alkusoiton aikana, kun orkesteri eläytyy Rossinin säveliin näyttämöllä.”
– Keskisuomalainen

”’Voi hyvänen aika, kaikkiallahan pitää voida nauraa!’, Kari Heiskanen toteaa käsiohjelman haastattelussa. Ja onhan hänen ohjaamansa Sevillan parturi hauska, mutta se on myös ajatuksia herättävä vallan ja pahuuden kuvaus.”
– Kansanuutiset

”Linnassa ei kuulema ole koko oopperajuhlien historian aikana naurettu yhtä paljon kuin nyt, Sevillan parturissa.”
– Aamulehti

Tekijät

 • Musiikinjohto

  Michele Gamba

 • Ohjaus

  Kari Heiskanen

 • Lavastussuunnittelu

  Antti Mattila

 • Pukusuunnittelu

  Teemu Muurimäki

 • Valaistussuunnittelu

  William Iles

 • Kuoron valmennus

  Matti Hyökki

 • Savonlinnan Oopperajuhlakuoro
  Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri

 • Esityskieli

  italia

 • Tekstitys

  suomeksi ja englanniksi

 • Esityksen kokonaiskesto

  n. 3 tuntia, yksi väliaika

Rooleissa

Annalisa Stroppa
Rosina
Kotisivulle
Tuomas Katajala
Kreivi Almaviva
Kotisivulle
Roberto de Candia
Figaro
Waltteri Torikka
Bartolo
Kotisivulle
Michele Pertusi
Basilio
Kotisivulle
Kristian Lindroos
Fiorello
Kotisivulle
Päivi Pylvänäinen
Berta
Kotisivulle
Roman Chervinko
Upseeri
Tilaa uutiskirje