Kategoriat Virittäydy

Oopperajuhlaa ympäri vuoden

Turkulainen Pekka Silvoniemi on puolisonsa kanssa ollut kannatusyhdistyksen jäsen jo pitkään. ”Länsisuomalaisena tuntuu kuin pääsisi ulkomaille, kun lähtee Savonlinnaan”, sanoo Silvoniemi. ”Kävimme Savonlinnan Oopperajuhlilla ensimmäisen kerran vuonna 1980, kun lapsemme olivat riittävän isoja jäädäkseen muutamaksi päiväksi hoitajien huomaan.” Ohjelmassa ensimmäisellä vierailulla oli Verdin Don Carlos. ”Sillä matkalla opimme, että teoksiin on hyvä tutustua etukäteen kunnolla. Niistä saa silloin niin paljon enemmän irti.” Kannatusyhdistyksen jäsenillä on Savonlinnan teosesittelyihin vapaa pääsy. 

”Länsisuomalaisena tuntuu kuin pääsisi ulkomaille, kun lähtee Savonlinnaan.”

Oopperainnostuksen siemen kylvettiin jo lapsuudessa

Oopperainnostukseen Silvoniemen johdatti oma musiikkiharrastus ja kanttorina toiminut isoisä, joka kauniilla äänellään lauloi paljon tenoriohjelmistoa. ”Kosketuspinta oopperaan syntyi jo varhaislapsuudessa.” Ensi vierailunsa jälkeen Silvoniemet ovat käyneet Savonlinnassa miltei joka kesä ja elämyksiä on ollut paljon. Niistä Pekka Silvoniemi mainitsee La Scala –oopperan vierailun vuonna 2019 ja Aulis Sallisen Kullervon, jota ennen Silvoniemet kävivät kuuntelemassa lastenpsykiatri Jari Sinkkosen syrjäytyneitä poikia käsitelleen esitelmän. ”Sen jälkeen kuultu Kullervo tuntui niveltyvän täydellisesti Sinkkosen aiheeseen. Kokemus jäi vahvasti mieliimme.” 

Jäsenyys antaa paljon

”Kannatusyhdistyksen jäsenet saavat aika varhain tiedon seuraavan kesän ohjelmistosta ja meillä on etuosto-oikeus, jonka kautta saamme aina hyvät paikat.” Tulevana kesänä Silvoniemet viettävät aikaa Savon seudulla tavallista pitempään. ”Varasimme ensin liput Romeoon ja Juliaan sekä Timo Mustakallio -kilpailuun, jota olemme seuranneet useita kertoja. On upeaa, minkälaisiin suorituksiin nuoret taiteilijat kykenevät.” Silvoniemet eivät malttaneet jättää lippuhankintojaan tähän, vaan varasivat liput myös Lisette Oropesan resitaaliin ja Taikahuiluun. ”Olimme kuulleet Oropesaa La Scalan vierailulla ja ajattelimme, että tätä kansainvälisesti kysyttyä laulajaa olisi varmasti hauska kuulla nyt uudelleen.” Taikahuilun äärelle Silvoniemet halusivat palata, koska arvostavat toteutusta kotimaisin voimin. ”Solisteina on useita meidän parhaassa nosteessa olevia nuoria laulajia. Heitä on kiinnostavaa kuulla!” 

”Kannatusyhdistyksen jäsenet saavat aika varhain tiedon seuraavan kesän ohjelmistosta ja meillä on etuosto-oikeus, jonka kautta saamme aina hyvät paikat.”

Kannatusyhdistyksen jäsenille on tarjolla myös oopperamatkoja eri puolille Eurooppaa. Silvoniemet ovat osallistuneet niistä useille ja tänä keväänä on vuorossa Pariisi. ”Matkat ovat olleet aina erittäin hauskoja ja kiinnostavia.” Yhdistyksen matkanjohtajana toimiva Savonlinnan Oopperajuhlien PR-koordinaattori Olli Tuunanen saa Pekka Silvoniemeltä varauksettomat kiitokset. ”Olemme päässeet vierailemaan suurten oopperatalojen lavan takana, joka kerran ohjelmassa on ollut jotain ekstraa. Meidät on aina otettu lämpimästi vastaan!” 

Yhdistyksen jäsenyys on Pekka Silvoniemen mukaan antoisaa. ”Se on tuonut paljon hyviä ystäviä ja erilaisissa tapahtumissa on hauskaa kuulla, mitä Oopperajuhlien piirissä tapahtuu.” Kesän oopperoiden lomassa Silvoniemet viettävät aikaa turisteina Savonlinnan seudulla. Tänä vuonna miltei tuplasti tavanomaista pitempään! 

Teksti: Hannele Eklund, juttu on julkaistu vuoden 2023 lehdessä.

 

 

OOPPERA tarvitsee meitä faneja

Meidän pyörät pitää pyörimässä Oopperajuhlien Kannatusyhdistys. Voittoa tavoittelematon kannatusyhdistys on avoin jokaiselle, jonka sydän läikähtää oopperaillasta Olavinlinnassa. Kannatusyhdistyksen jäsenmaksu käytetään suoraan Oopperajuhlien toimintaan ja taiteen tekemiseen. Tuet pysyvyyttä ja mahdollistat tulevaisuutta. Edullisimmillaan liityt kannatusyhdistyksen jäseneksi ja pääset etujen äärelle vain 95 eurolla vuodessa.

5 SYYTÄ OLLA JÄSEN

  1. Olet mukana vaikuttamassa Oopperajuhlien kehittymiseen ja elinvoimaisuuteen kansainvälisenä festivaalina.
  2. Linnavierailusi on elämyksellisempi ja vaivattomampi oman sisääntuloväylän ja väliaikatilan ansiosta.
  3. Saat varata liput esityksiin ennen muuta yleisöä ja sinulla on -5-15 % ennakkoetu oopperalipuista.
  4. Pääset teosesittelyyn ja saat esityksen taustoja avaavan käsiohjelman maksutta.
  5. Sisäpiiriläisenä saat ensimmäisenä tietoon julkistukset, uutiset ja tarjoukset.

LIITY NYT JA SAAT JÄSENEDUT KÄYTTÖÖSI HETI