Kategoriat Uutiset

Savonlinnan Oopperajuhlien Don Giovanni Malmön oopperassa

Savonlinnan Oopperajuhlien Don Giovanni –tuotanto nähdään Malmön oopperassa vuokrateoksena lokakuun aikana. Ensi-ilta Malmössä oli 7.10.2023. Pääroolissa Ruotsissa laulaa etelä-afrikkalainen baritoni Jacques Imbrailo.

Paul-Émile Fournyn ohjaaman Don Giovannin ensi-ilta nähtiin Olavinlinnassa kesällä 2011. Teoksen lavastuksesta vastasi lavastussuunnittelija Poppi Ranchetti ja puvustuksesta pukusuunnittelija Giovanna Fiorentini. Toisen kerran teos oli Oopperajuhlien ohjelmistossa kesällä 2016, jolloin pääroolissa hurmasi baritoni Waltteri Torikka.

“Meillä on monia laadukkaita tuotantoja, jotka ovat pienillä muutoksilla muunneltavissa erilaisiin oopperataloihin. Kansainvälisen yhteistyön ja teosten vuokratoiminnan lisääminen onkin osa strategiaamme, joten olemme erittäin iloisia Don Giovannin Malmö-matkasta”, Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff kertoo.

Don Giovanni on yksi Wolfgang Amadeus Mozartin suosituimmista oopperoista. Dramma giocosoksi (suom. leikkisä draama) määritellyssä oopperassa hillitön nuori aatelismies liihottelee kukasta kukkaan eikä saa naisista tarpeekseen. Lopulta intohimo ajaa viettelijän helvetin liekkien nieltäväksi.

Oopperajuhlien teoksia on vuokrattu aiemmin muun muassa Yhdysvaltojen Oklahomaan Tulsa Operaan, jossa nähtiin vuonna 2001 Tannhäuser sekä vuonna 2011 Honoluluun Hawaii Operaan Madama Butterfly.

“Käytännössä teoksen vuokraaminen tarkoittaa sitä, että lähetämme toiseen maahan kaikki teokseen tarvittavat lavasteet, puvut ja muut tiedot. Kyseessä on siis aika iso lasti tavaraa. Paikan päällä Malmössä alkuperäisen ohjaajan vision toteutumisesta vastaavat uudelleenohjaajat, tässä tapauksessa siis Anselmi Hirvonen, Hillevi Björnsson sekä Ylva Kihlberg. Toki olemme yhdessä miettineet, kuinka teos istutetaan Malmön melko paljon pienemmälle lavalle Olavinlinnaan verrattuna” Oopperajuhlien tuotantopäällikkö Jukka Pohjolainen kertoo.

Don Giovanni palaa ensi kesäksi takaisin Savonlinnaan ja nähdään osana Oopperajuhlien ohjelmistoa 10., 13., 17., 20., 23. ja 25.7.2024. Pääroolissa laulavat Waltteri Torikka sekä ukrainalaisbaritoni Yuriy Yurchuk.

Lue lisää Malmön oopperan verkkosivuilta täältä.

Lisätietoja

Ville Matvejeff, taiteellinen johtaja
ville.matvejeff@operafestival.fi

Jukka Pohjolainen, tuotantopäällikkö
jukka.pohjolainen@operafestival.fi
puh. 040 533 5205