Oopperajuhlat

B2B-koordinaattori

Savonlinnan Oopperajuhlat hakee tapahtuma- ja matkailualaa hyvin tuntevaa B2B-koordinaattoria tukemaan kansainvälisesti arvostetun tapahtumabrändin strategian mukaista yleisömäärän ja lipunmyynnin kasvua. Olemme tunnetuin suomalainen kulttuuribrändi maailmalla ja arvomme ovat vastuullisuus, intohimo ja luovuus. Olet myynnin ja uusasiakashankinnan kokenut ammattilainen, joka keskittyy erityisesti uusien matkatoimisto- ja ryhmäasiakkuuksien luomiseen kaupallisen tiimin jäsenenä.

B2B-koordinaattorin tehtäviin kuuluvat:

 • Uusien ulkomaisten ja kotimaisten matkanjärjestäjien sekä ryhmäasiakkaiden identifiointi ja päivittäinen kontaktointi
 • Myyntimatkat ja workshopit eri matkailualan kumppaneiden kanssa
 • B2B-myynnin kehitysprojektien johtaminen (CRM ja muut järjestelmähankkeet)
 • Analyysien, raporttien ja osoitteistojen tuottaminen lipunmyyntijärjestelmästä
 • B2B-myynnin ja asiakaspalvelun operatiiviset tehtävät

B2B-koordinaattorilta edellytämme:

 • Matkailu- ja tapahtuma-alan monipuolista tuntemusta sekä myyntikokemusta
 • Näyttöjä tuloksellisesta uusasiakashankinnasta
 • Kykyä työskennellä juhlakaudella myös viikonloppuisin ja talvikaudella iltaisin (USA:n markkina)
 • Hyvät vuorovaikutus- ja esiintymistaidot
 • Sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi
 • Oma-aloitteisuutta, paineensietokykyä ja hyviä organisointitaitoja
 • Myynti- ja lipunmyyntijärjestelmien sekä oopperataiteen tuntemus katsotaan eduksi

Tarjoamme itsenäisen ja ainutlaatuisen työtehtävän, näköalapaikan huipputason kansainväliseen oopperatapahtumaan, inspiroivan työyhteisön sekä palan parasta Suomen kesää. Työskentelet osana kaupallista tiimiä ja raportoit työssäsi Oopperajuhlien kaupalliselle johtajalle.

Työ edellyttää läsnäoloa Savonlinnassa etenkin juhlakaudella (kesä-heinäkuu), mutta tarjoaa myös joustavat mahdollisuudet etätyöhön. Kesälomakausi ajoittuu pääsääntöisesti elo-syyskuulle. Työhön liittyy myös matkustamista Suomessa ja ulkomailla. Työsuhde on vakituinen ja koeaika on 6kk.

Liitä hakemukseesi ansioluettelo, palkkatoive sekä max. 200 sanan saatekirje 30.10.2023 mennessä osoitteeseen jobs@operafestival.fi. Haastattelut voidaan aloittaa hakemusten saapumisen myötä jo ennen hakuajan päättymistä.

Lisätietoja antavat:

Mika Nevalainen, kaupallinen johtaja, mika.nevalainen@operafestival.fi 0400 882 024
Juha Luukkoenn, myynti- ja markkinointikoordinaattori, juha.luukkonen@operafestival.fi 044 737 6631

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja merkittävä matkailukohde. Strategiamme keskiössä ovat oopperataide, kansainvälisyys ja linnaelämys. Oopperajuhlien yleisömäärä on vuosittain 65.000 – 70.000 kävijää. Lipunostajista noin 10 % tulee tällä hetkellä ulkomailta. Oopperajuhlien 8 miljoonan euron budjetista noin 85 % toteutuu tapahtuman oman rahoituksen turvin, josta lipunmyynti on merkittävin tulolähde. Taustalla toimii voittoa tavoittelematon kannatusyhdistys, joka on avoin kaikille. Oopperajuhlien ympärivuotisessa organisaatiossa työskentelee 15 asiantuntijaa. Juhlakaudella ainutlaatuisten oopperakokemusten eteen työskentelee jopa 1.000 kausityöntekijää.