Oopperajuhlat

PR- ja lehdistötoimisto

Haemme PR-assistentteja ajalle 17.6.-4.8.2024. Työskentelet kesäkauden ajan toimivassa PR- ja lehdistötoimistossa vierailevien suomalaisten ja ulkomaisten toimittajien kanssa. Järjestät toimittajien vierailuja ja koordinoit sisäisesti haastattelut ja backstage-kierrokset toimittajille. Sen lisäksi PR- ja lehdistötoimisto vastaa Oopperajuhlien omien tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä (muun muassa karonkat). Olemme myös läsnä VIP-tilaisuuksissa iltaisin Olavinlinnassa ennen oopperaesityksiä ja väliajalla, ja huolehdimme, että kaikki toimii. Voit myös avustaa some-, viestintä- ja markkinointisisältöjen tuotannossa.  

Yksi valituista PR-assistenteista toimii oopperapäivän avausten tuottajana ja vastaa vieraiden buukkaamisesta ja aikatauluttamisesta. Oopperapäivän avaus järjestetään joka aamu festivaalikaudella. 

PR- ja lehdistötoimistoon palkataan 3-4 kokoaikaista kausityöntekijää, ja sen lisäksi otamme mielellämme mukaan myös harjoittelijoita ja vapaaehtoisia. Työskentelemme päivä- ja iltavuoroissa, sekä viikonloppuisin. Toimisto sijaitsee osoitteessa Olavinkatu 27, mutta työskentelemme etenkin iltaisin Olavinlinnassa. Koko työskentelyajalta sovitaan kokonaispalkka, joka pitää sisällään ilta- ja viikonlopputyöt sekä lomakorvauksen. Viikkotyöaika noin 40 h. 

Pystyäksesi hoitamaan tehtävän onnistuneesti, sinulla tulee olla: 

  • vähintään 18 vuoden ikä 
  • aikaisempaa työkokemusta tai koulutusta tehtävään  
  • joustavuutta, paineensietokykyä sekä vahvat tiimi- ja vuorovaikutustaidot 
  • sujuva englannin kieli, muu kielitaito katsotaan eduksi 
  • ajokortti

Edellytämme hakijalta yllä mainittujen kriteerien lisäksi: 

  • ulospäinsuuntautuneisuutta ja hyviä esiintymistaitoja, joskus edessäsi voi olla kymmenen toimittajaa, joille kerrot Oopperajuhlista 
  • oma-aloitteisuutta ja organisointikykyä 
  • osaat pitää monia lankoja käsissäsi yhtä aikaa 
  • hyviä viestintätaitoja; olet hyvä ja sujuva kirjoittaja ja osaat viestiä ammattimaisesti 
  • valo- ja videokuvaustaidot plussaa 

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen kesätyön yhdessä Suomen suurimmista festivaaleista. Meillä työskentelee satoja ihmisiä eri ammateista ja kansallisuuksista.  

Hae tehtävää 21.2.2024 mennessä TÄMÄN LOMAKKEEN KAUTTA.

Lisätietoja: 
Markkinointiviestintäpäällikkö Sonja Eiramo
puh. 040 508 8828
sonja.eiramo@operafestival.fi 

Vapaaehtoiset  

PR- ja lehdistötoimistossa työskentelee joka kesä myös vapaaehtoisia. Työ käsittää pääasiassa vieraiden opastusta linnassa ennen esitystä sekä väliajalla, ja tarvittaessa päiväsaikaan toimistossa avustamista (mm. pressikassien kokoamista). Englannin kielen taito on välttämätön, ja muut kielet katsotaan eduksi. Voit toivoa minä ajankohtana haluaisit työskennellä juhlilla (esim. tietty viikko/päivät tai pitkin juhlakautta). 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus toukokuun loppuun mennessä osoitteeseen sonja.eiramo@operafestival.fi. Laita viestiin mukaan toive, milloin haluaisit työskennellä juhlilla.  

Lisätietoja: 
Markkinointiviestintäpäällikkö Sonja Eiramo
puh. 040 508 8828
sonja.eiramo@operafestival.fi 

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma jamerkittävä matkailukohde. Strategiamme keskiössä ovat oopperataide, kansainvälisyys ja linnaelämys. Oopperajuhlien yleisömäärä on vuosittain 65.000 – 70.000 kävijää. Lipunostajista noin 10 % tulee tällä hetkellä ulkomailta. Oopperajuhlien 8 miljoonan euron budjetista noin 85 % toteutuu tapahtuman oman rahoituksen turvin, josta lipunmyynti on merkittävin tulolähde. Taustalla toimii voittoa tavoittelematon kannatusyhdistys, joka on avoin kaikille. Oopperajuhlien ympärivuotisessa organisaatiossa työskentelee 15 asiantuntijaa. Juhlakaudella ainutlaatuisten oopperakokemusten eteen työskentelee jopa 1.000 kausityöntekijää. 

Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä.