Kategoriat Uutiset

Carmenille lisäesitys 3.7. – mukana uusia laulajia

Tätä olemme odottaneet ja niin on moni teistäkin: esitysuutisia. Kuka laulaa, kenet olemme saaneet kapellimestariksi? 

Lisäsimme avajaisviikonloppuun Carmenin esityksen. Uusi esitys lauantaina 3.7. on nyt myynnissä. Habanera soi normaalia pienemmälle katsomolle, jotta voit nauttia olostasi rauhallisin mielin. Kuten muissakin esityksissä, myynnissä on tällä hetkellä vain noin puolet Olavinlinnan paikoista turvavälien varmistamiseksi.

Rooleissa Helena Juntunen ja Carolyn Sproule

Carmenissa Tuija Knihtilän kanssa pääroolissa vuorottelee nuori kanadalainen Carolyn Sproule (kuvassa). Hänen vahva ja sävykäs äänensä on pantu merkille – Carolyn Sproulen oli määrä laulaa kuluneen vuoden aikana Carmenina peräti kolmessa oopperatalossa Kanadan Victoriassa, Yhdysvaltojen Houstonissa ja Hong Kongissa, mutta korona vei kaikki esitykset. Juuri ennen sulkua hän esiintyi Così fan tutten Dorabellana New Yorkin Metropolitanissa. 

Micaëlan roolissa laulavat Helena Juntunen ja Annika Leino, Don José on tenori Amadi Lagha, joka taputettiin uusimaan aariansa kesällä 2018 Turandotissa. Lauantaina 3.7. roolissa laulaa Luc Robert. Escamillona esiintyvät Cardiffin Singer of the World -laulukilpailun voittaja Andrei Kymach ja ruotsalainen Fredrik Zetterström.

Kapellimestariksi ”raikas tuulahdus eurooppalaisen oopperan kentältä”

Carmenin johtaa skotlantilainen kapellimestari Garry Walker. Taiteellinen johtajamme Ville Matvejeff kertoo hänestä näin: 

”Garry on raikas tuulahdus eurooppalaisen oopperan kentällä. Vaikuttavaa uraa Keski-Euroopassa tekevä Walker nimitettiin hiljattain Leedsissä sijaitsevan Opera Northin ylikapellimestariksi. Joka on seurannut eurooppalaista oopperaohjelmistoa tietää, että Opera North on yksi Euroopan rohkeimmista edelläkävijätaloista niin ohjelmistonsa, tulkintojensa kuin tekijöidensäkin puolesta. Odotankin intohimoista ja sykähdyttävää Carmen-tuotantoa, kun Garry ja loistava solistitiimi pääsevät yhdistämään voimansa.”