Kategoriat Uutiset

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana palaa yhteen yhden keikan ajaksi Savonlinnan Oopperajuhlilla – ”iloinen jälleennäkeminen”

Jazzin ja hip hopin omaperäinen kollektiivi, Ricky-Tick Big Band ja räppärit Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama lopettivat supermenestykseen ja kolmeen loppuunmyytyyn jäähyväiskonserttiin Helsingin Tavastia-klubilla joulukuussa 2019. Nyt muusikot kokoontuvat jälleen, ja ainutlaatuinen yhteiskeikka nähdään vain Olavinlinnassa heinäkuussa.  

Uutta musiikkia tai kiertuetta ei ole luvassa. ”Konsertti on meille iloinen jälleennäkeminen ja erikoistapaus. Kun tämä mahdollisuus tarjoutui, mietimme räppäreiden kanssa, että tämä saattaa olla rap-artistille ainoa tilaisuus elämässä päästä esiintymään Savonlinnan Oopperajuhlilla”, naurahtaa Ricky-Tick Big Bandin kapellimestari-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhönen. 

Ricky-Tick Big Bandissä soittaa 17 kotimaisen jazzin huippunimeä. Pöyhösen lähestyttävissä sävellyksissä kuuluu modernien vaikutteiden kirjo, vaikka juuret ovatkin Duke Ellingtonin perinteessä. Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren ja Lasse ”Redrama” Mellberg kuuluvat suomenkielisen räpin pioneereihin. Big bandin ja sanataiteilijoiden yhteistyö on ylittänyt genrerajoja, madaltanut ennakkoluuloja ja onnistunut yhdistämään vakavaa ja kevyttä. Kokoonpano on julkaissut yhdessä kolme albumia: Burnaa (2013), Korottaa panoksii (2015) ja Pidä valot päällä (2018). 

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana esiintyy Savonlinnassa sunnuntaina 3.7. Ennakkomyynti jäsenille on auki. Yleinen lipunmyynti alkaa 21.2. klo 9. 

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään tänä vuonna 1.–31.7.2022. Oopperoiden ja klassisen musiikin konserttien lisäksi juhlilla nähdään myös norjalainen ambient-yhtye Wardruna.  

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana 
Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinlinna 3.7.2022 klo 19
Liput alk. 60 €

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 
Pia Raitala, manageri, p. 040 820 2340, pia@raitala.com
Sonja Eiramo, Head of Marketing Communications, p. 040 508 8828, sonja.eiramo@operafestival.fi