Kategoriat Uutiset

Median akkreditoituminen on avattu

Akkreditoituminen toimittajille, vaikuttajille ja kuvaajille on nyt käynnissä. Ilmoitathan juttu- ja lehdistölipputoiveesi oheisen linkin kautta. 

Lehdistölipun voimme myöntää vain juttua tekeville. Akkreditoitumisen kautta on kuitenkin mahdollista varata myös maksullisia lippuja.  

Oopperajuhlat avataan 1.7. Harjoituskausi alkaa toukokuun lopulta, jolloin esiintyjät ja taiteilijat kerääntyvät Savonlinnaan.  

Akkreditoidu täällä 

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään tänä vuonna 1.–31.7. Kahden hiljaisen vuoden jälkeen oopperan nälkä on valtava ja siksi ohjelmistoon on poimittu erityisiä herkkuja. Kauden uutuus on Aida, jonka ohjaa ajattoman tyylikkäistä tulkinnoistaan tunnettu saksalainen Philipp Himmelmann. Aidan roolissa laulavat Adina Aaron ja Helena Juntunen. Toscan miehityskään ei jätä toivomisen varaa: Savonlinnaan saadaan maailman parhaaksi nimetty Ludovic Tézier, Matthew Polenzani ja Miina-Liisa Värelä, jonka kansainvälinen nousu on huikeassa vauhdissa. Carmen on yleisön rakastama suosikki.  

Vieraamme on Kroatian kansallisteatteri Rijekasta. Julius Caesar on Händelin harvoin nähty ja toteutukseltaan vetävä barokkiooppera. Kahden italialaisen pienoisoopperan illassa Ferruccio Busonin historialla leikittelevä Harlekiini yhdistetään Giacomo Puccinin komediaan Gianni Schicchi. Mainio paritus, sillä päähenkilö on teoksissa itse asiassa yksi sama henkilö. Harlekiinia ei ole koskaan aiemmin esitetty Suomessa.  

Oopperakuoro konsertoi juhlakonsertissaan 24.7. Matti Hyökin johdolla. Hyökin pitkä kausi Oopperajuhlilla on päättynyt ja tänä kesänä häntä seuraa kuoromestarina Jan Schweiger. Toscan Ludovic Tézier myös konsertoi vierailullaan yhdessä vaimonsa, sopraano Cassandre Berthonin kanssa. Lisäksi Olavinlinnassa nähdään pohjoismaisesta mytologiasta ammentava norjalainen ambient-yhtye Wardruna, sekä ainutlaatuinen yllätyskeikka, kun Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana palaavat poikkeuksellisesti yhteen vain Oopperajuhlilla. 

 Koronapandemian aiheuttamista poikkeusvuosista johtuen, vasta tänä kesänä nähdään taiteellisen johtajan Ville Matvejeffin ensimmäinen varsinainen ohjelmisto näyttämöllä. Matvejeff aloitti tehtävässään syksyllä 2019.   

Lisätietoja: 

Sonja Eiramo, Head of Marketing Communications 

sonja.eiramo@operafestival.fi, 040 508 8828