Kategoriat Uutiset

Petteri Walldénille kutsu Savonlinnan Oopperajuhlien kunniapuheenjohtajaksi

Kunniapuheenjohtajaksi kutsutaan henkilöitä, jotka ovat ansioituneet Oopperajuhlien toiminnassa. Aikaisemmin tämän tunnustuksen ovat saaneet Anja Valtonen, Heikki Lehmusto ja Sari Baldauf.

Pitkän puheenjohtajauran vuosina 2015–2021 Savonlinnan Oopperajuhlien hallituksessa tehnyt Petteri Walldén on kutsuttu Oopperajuhlien hallituksen kunniapuheenjohtajaksi. Oopperajuhlien lisäksi Walldénilla on hallituskokemusta yli kymmenestä pörssiyhtiöstä ja hän on toiminut muun muassa Nokian Renkaat Oyj:n hallituksen puheenjohtajana. Myös musiikki on ollut vahvasti läsnä Walldénin elämässä sekä kapellimestari-isän että pitkän laulu-uran kautta Ylioppilaskunnan Laulajissa. Kunniapuheenjohtajaksi kutsuminen kertoo, että Walldénin panos Oopperajuhlille hänen puheenjohtajakautensa aikana on ollut merkittävä. ”Perusteluina nimitykselle hallitus toi esiin monivuotisen, ansiokkaan ja antaumuksellisen työn juhliemme hyväksi. Petterin kaudella voisi sanoa, että jokainen vuosi edellytti valtavasti työtä”, hallituksen nykyinen puheenjohtaja Johanna Lamminen kertoo. ”Petterin puheenjohtajuuden aikana on koettu myös paljon merkittäviä tapahtumia. Niistä päällimmäisinä voidaan mainita legendaarisen italialaisen oopperatalon La Scalan vierailu Savonlinnassa vuonna 2019, Ville Matvejeffin valinta uudeksi taiteelliseksi johtajaksi, Laura Voipion Regine-libretolla voittama librettokilpailu, Suomen 100-vuotis juhlavuosi sekä selviytyminen kahdesta pandemiavuodesta”.

Walldénilla itsellään päällimmäisenä tunnetilana vallitsee kiitollisuus: ”Olen äärimmäisen otettu tästä kutsusta ja pääsystä ansioituneeseen joukkoon, jonka edelliset kunniapuheenjohtajat muodostavat. Olen nauttinut Olavinlinnan esityksistä jo 70-luvulta lähtien, sekä mielenkiintoisesta ja vaiherikkaasta puheenjohtajakaudesta, jonka aikana oli haasteita, mutta varsinkin hienojen esitysten ja suoriutumisten tuottamaa iloa. Savonlinnan Oopperajuhlat on loistava organisaatio. Haluan toivottaa sille menestystä tulevaisuudessakin.”