Kategoriat Uutiset

Samu Haber ja Katie Melua Savonlinnan Oopperajuhlille

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy kahdella uudella kevyen musiikin konsertilla. Sunrise Avenuen solistina tunnetuksi tullut sekä soolouransa menestyksekkäästi aloittanut Samu Haber esiintyy ainutkertaisessa konsertissa suurella puhallinsektiolla vahvistetun yhtyeensä kanssa su 2.7. Yksi Britannian menestyneimpiin naisartisteihin lukeutuva Katie Melua saapuu Olavinlinnaan su 16.7. Viimeksi hän on keikkaillut Suomessa vuonna 2018. Lipunmyynti alkaa to 6.4. klo 9 Lippupisteessä ja Oopperajuhlien lipunmyynnissä. 

Täyden festarikesän tekevän Samu Haberin keikkakalenteriin lisättiin aivan erityinen, big bandillä vahvistettu esiintyminen Savonlinnan Oopperajuhlilla.  Niin suuria tunteita, herkkyyttä kuin elämänriemuakin musiikillaan välittävä artisti esiintyy Olavinlinnassa su 2.7. “Monta unelmaa olen saanut urallani jo kokea ja taas olisi yksi päiväuni käymässä toteen. Oopperajuhlia varten on pakko rakentaa spesiaali setti ja on mieletöntä päästä nautiskelemaan illasta legendaarisessa Olavinlinnassa”, Haber fiilistelee. 

Suomenkieliselle soolouralleen unelma-alun saanut Samu Haber singahti viime syksynä listaykköseksi Pelastetaan maailma -esikoislevyllään. Emma-ehdokkuudenkin napannut albumi sisältää useita kulta- ja platinarajan rikkoneita hittejä kuten , Enkelten kaupunki ja Täältä tullaan. Maaliskuussa Haber valloitti Helsingin jäähallin täyttäen sen erityislaatuisella ja lämminhenkisellä tunnelmalla omalla soolokeikallaan. Areenatason esiintymistä edelsi maamme suurimpia klubeja kiertänyt levynjulkaisukiertue, joka myytiin kokonaisuudessaan loppuun jo ennakkoon.  

19-vuotiaana ensimmäisellä albumillaan Britannian listakärkeen noussut Katie Melua aloitti laulutunnit 7-vuotiaana ja kirjoitti ensimmäisiä laulujaan jo 15-vuotiaana. Ei siis liene yllätys, että suuri intohimo musiikkia kohtaan on tehnyt georgialaissyntyisestä brittilaulajasta yhden menestyneimmistä artisteista ja yhden kaikkien aikojen eniten myyneistä levyttävistä naisartisteista Britanniassa. Meluan suurin hitti Nine Million Bicycles on kerännyt Spotifyssa lähes 66 miljoonaa kuuntelukertaa. 

Yhdeksännen albuminsa Love and Money hiljattain julkaissut folk-popartisti Melua lumoaa yleisönsä pehmeällä äänellään, virheettömillä esityksillään ja lämpimällä persoonallisuudellaan. Viimeisimmän Euroopan kiertueen artisti tekee tänä keväänä yhdessä vain kuukausia vanhan esikoisensa ja puolisonsa kanssa näyttääkseen, ettei artistin tarvitse valita vanhemmuuden ja uran väliltä.  

Olavinlinnassa Melualta kuullaan materiaalia maaliskuussa julkaistulta Love and Money –albumilta sekä tuttuja hittejä. 

 

Samu Haber Big Band
Su 2.7. klo 20 Olavinlinna

Katie Melua
Su 16.7. klo 20.30 Olavinlinna

Lipunmyynti alkaa 6.4. klo 9
Savonlinnan Oopperajuhlien kannatusyhdistyksen jäsenien ennakkomyynti on jo käynnissä

Lisätiedot:
Sonja Eiramo , Head of Marketing Communications
sonja.eiramo@operafestival.fi, 040-50 888 28