Kategoriat Uutiset

Timo Mustakallio -laulukilpailuun valittiin 16 laulajaa – valtakunnallinen nuorten lahjakkuuksien kilpailu käydään Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa

32. valtakunnallisen Timo Mustakallio -laulukilpailun osanottajat on valittu esikarsinnan perusteella. Kilpailuun osallistuvat:

Alanko Kirsi, sopraano
Hartikainen Emma, sopraano
Iivarinen Martin, basso
Jansson Albin, tenori
Kajander Emma, sopraano
Kauppinen Emmi, sopraano
Kivivuori Gabriel, baritoni
Korpela Marko, basso
Mattila Akseli, baritoni
Pörsti Laura, mezzosopraano
Segerstam Iirisilona, sopraano
Sipilä Otso, tenori
Stén Juho, baritoni
Tómasdóttir Wilhelmína, sopraano
Topi Sakari, basso
Uludag Melike, mezzosopraano

”Esikarsinnan perusteella saamme heinäkuussa kokea todella korkeatasoisen laulukilpailun. Iloitsen siitä, että kilpailuun osallistuu laulajia tasaisesti kaikista eri äänityypeistä. Suomalaisen oopperalaulun tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.

Timo Mustakallio -laulukilpailun tarkoitus on nostaa esiin tulevaisuuden kykyjä ja potentiaalia. Odotan korkeajännitteistä taiteellista ja vokaalista heittäytymistä näiltä nuorilta taitureilta sekä myötäelävän yleisön tuomaa kannustavaa ja lämmintä tunnelmaa”, sanoo Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff, joka johtaa kilpailun tuomaristoa.

Timo Mustakallio -laulukilpailu käydään Savonlinnassa sunnuntaina 16.7. Alkukilpailu alkaa klo 11 ja loppukilpailu klo 19. Liput yleisölle ovat myynnissä. Kilpailua voi seurata myös Oopperajuhlien Facebook-sivulla suorana lähetyksenä.

Tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja Ville Matvejeffin ohella sopraano Anu Komsi ja pianisti-kapellimestari Erkki Korhonen. Esikarsinnan suorittivat Ville Matvejeff, Erkki Korhonen sekä basso Mika Kares.

Tärkeä ponnahduslauta uralla

Timo Mustakallio -laulukilpailuun voivat osallistua vuonna 1996 tai sen jälkeen syntyneet laulajat. Naiset ja miehet kilpailevat yhdessä yhteisessä sarjassa. 15 000 euron pääpalkinnon lisäksi kilpailussa jaetaan 10 000 euron palkinto Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta. Voittajat esiintyvät Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Espoossa kilpailun jälkeen 20.7.2023, ja finaaliin yltäneille järjestetään mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2024.

Kilpailu on ollut monelle nimekkäälle suomalaislaulajalle ponnahduslauta kansainväliselle uralle. Kilpailun voittajia ovat mm. Helena Juntunen, Johanna Rusanen, Tuuli Takala, Marjukka Tepponen, Kirsi Tiihonen, Walton Grönroos, Jorma Silvasti ja Raimo Sirkiä. Vuonna 2019 kilpailun voitti Iris Candelaria ja vuoden 2021 kilpailun Johan Krogius. Tulevana kesänä sekä Candelaria että Krogius esiintyvät Oopperajuhlilla jo päärooleissa, Taikahuilun Paminana ja Taminona.

Oopperalaulaja ja myöhemmin Oopperajuhlien johtajana toiminut Timo Mustakallio (1929–1984) perusti nimeään kantavan kilpailun vuonna 1974. Kilpailun järjestävät Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio -säätiö yhdessä Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston kanssa.

Timo Mustakallio -laulukilpailu su 16.7.2023
Alkukilpailu klo 11 Savonlinnasalissa
Loppukilpailu klo 19 Savonlinnasalissa
Ohjelmassa kilpailijoiden valitsemia yksinlauluja  ja ooppera-aarioita.

Liput täältä.

Lisätietoja

Ville Matvejeff
taiteellinen johtaja
ville.matvejeff@operafestival.fi