Timo Mustakallio -laulukilpailu

Järjestyksessään jo 31. Timo Mustakallio -laulukilpailu käydään Savonlinnassa 18. heinäkuuta. Valtakunnallinen kilpailu nostaa esiin tulevaisuuden kykyjä. Voittajana ei välttämättä palkita pisimmälle kehittynyttä kilpailijaa, vaan laulaja, jolla on poikkeuksellinen ääni tai erityistä tulkinnallista taitoa.

Vuodesta 1974 järjestetty kilpailu on ollut monelle nimekkäälle suomalaislaulajalle ponnahduslauta kansainväliselle uralle. Kilpailun voittajia ovat mm. Walton Grönroos, Raimo Sirkiä, Jorma Silvasti, Kirsi Tiihonen, Johanna Rusanen, Helena Juntunen, Marjukka Tepponen ja Tuuli Takala. Viimeisimmän kilpailun vuonna 2019 voitti Iris Candelaria.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff sekä lisäksi sopraano Karita Mattila ja Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellinen johtaja Erkki Korhonen.

Nimeään kantavan kilpailun perusti oopperalaulaja ja Oopperajuhlien entinen johtaja Timo Mustakallio (1929–1984). Kilpailun järjestää Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio -säätiö yhdessä Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston kanssa.

Alkukilpailu klo 11 Savonlinnasalissa
Loppukilpailu klo 19 Olavinlinnassa
Ohjelmassa kilpailijoiden valitsemia liedejä ja ooppera-aarioita. Liput tulevat myyntiin kevättalvella.

Haku kilpailuun päättyy 28.2. Kilpailijat valitaan esikarsinnan perusteella toukokuussa.

Jotta sinä saat nauttia esityksestä rauhallisin mielin ja väljästi, me ja yhteistyökumppanimme pidämme huolta turvallisuudesta ja noudatamme viranomaisohjeita. Turvavälien varmistamiseksi esityksiimme on toistaiseksi myynnissä vain puolet normaalista paikkamäärästä. 

Tilaa uutiskirje