Kategoriat Uutiset

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuustoon lisää vahvoja ammattilaisia

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry on kokouksessaan 12.10.2023 nimennyt valtuuston kolmivuotiskaudelle 21 jäsentä. Savonlinnan Oopperajuhlien valtuuston tärkeimpiä tehtäviä on nimittää Oopperajuhlien hallitus sekä vahvistaa pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmat, talousarvio ja tilinpäätös.

Uusina jäseninä valtuustoon valittiin Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, ulkoministeriön kulttuurin ja luovien alojen suurlähettiläs Paula Parviainen, sijoittaja, sarjayrittäjä ja suuryritysten strateginen neuvonantaja Janne Huttunen, Lifeline Ventures -yhtiön perustajaosakas Timo Ahopelto, strategiatoimisto Gemicin perustaja Johannes Suikkanen, oikeustieteen kandidaatti ja rahoitusjuristi Helinä Fränti sekä Savonlinnan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Olli-Pekka Kristiansson.

Toiselle tai kolmannelle kaudelleen jatkavat puolestaan mm. savonlinnalainen kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Hanna Kosonen, Miltton Groupin Senior Partner Jussi Kekkonen, kauppaneuvos Kyösti Kakkonen, Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi ja Säätiöt ja rahastot ry:n toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu.

Ensimmäisessä kokouksessaan marraskuussa uusi valtuusto järjestäytyy ja valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Nyt päättyvällä kaudella puheenjohtajana on toiminut Marjo Miettinen. Aiempia puheenjohtajia ovat Johanna Lamminen, Reijo Karhinen, Jorma Ollila ja Eero Rantala.

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry:n valtuusto 2023–2026

Jatkavat valtuutetut:

 • Markus Heiskanen, toimitusjohtaja/Järvisydän Oy
 • Sari Kaasinen, muusikko, hankejohtaja/Saimaa ERG Management Project
 • Kyösti Kakkonen, kauppaneuvos
 • Jussi Kekkonen, Senior Partner/Miltton Group
 • Mari Kiviniemi, toimitusjohtaja/Kaupan liitto
 • Sampsa Kokko, Savonlinnan kaupunginvaltuuston jäsen, operaatioasiantuntija/Metsä Group
 • Hanna Kosonen, kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginvaltuutettu
 • Markus Lehtinen, Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professori
 • Riitta Lintula, yleislääkäri
 • Marjo Miettinen, KT, hallituksen puheenjohtaja/Ensto Oy
 • Arto Räty, Senior Advisor/Miltton Group
 • Liisa Suvikumpu, toimitusjohtaja/Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta
 • Heikki Vuorinen, toimitusjohtaja/Nordic Automotive Service
 • Hannu Väänänen, toimitusjohtaja/Savonlinnan BLC-osuuskunta

Uudet valtuutetut:

 • Timo Ahopelto, perustajaosakas/Lifeline Ventures, teknologiavaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan jäsen
 • Helinä Fränti, Oikeustieteen kandidaatti ja rahoitusjuristi
 • Janne Huttunen, sijoittaja, sarjayrittäjä ja suuryritysten strateginen neuvonantaja
 • Olli-Pekka Kristiansson, Savonlinnan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu
 • Paula Parviainen, ulkoministeriön kulttuurin ja luovien alojen suurlähettiläs
 • Johannes Suikkanen, perustaja/Strategiatoimisto Gemicin perustaja
 • Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja/Yle

Kannatusyhdistys on avoin kaikille

Valtuuston valitsee Oopperajuhlien taustalla toimiva voittoa tavoittelematon aatteellinen kannatusyhdistys, jossa on tällä hetkellä 736 jäsentä. Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa. Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen jäsenet saavat käyttöönsä monipuoliset jäsenedut ja tukevat omalla panoksellaan Oopperajuhlien tulevaisuutta. Lue lisää jäsenyydestä tästä.

Oopperajuhlien omarahoitusaste on suuri: lipputulot, yrityskumppanuudet ja lahjoitukset kattavat peräti 87 % juhlien toiminnasta. Festivaalin ympärivuotista henkilökuntaa on 14 ja kesäisin juhlilla työskentelee noin 1000 ihmistä.

Lisätietoja

Mika Nevalainen
Kaupallinen johtaja
+358 (0)400 992 024
mika.nevalainen@operafestival.fi

Tarja Halonen
Talousjohtaja
+358 (0) 40 533 5207
tarja.halonen@operafestival.fi