Kategoriat Virittäydy

Stockmannin pukeutumisneuvojan vinkit Oopperajuhlille

Miten pukeutua Oopperajuhlille? Valitsenko frakin vai farkut? Otanko mukaani viuhkan vai villaponchon? Katso Stockmannin pukeutumisneuvojan parhaat vinkit!

Savonlinnan Oopperajuhlille pukeutumiseen oman lisämausteensa tuo ainutlaatuinen esityspaikka, keskiaikainen Olavinlinna, jonka käytävät ovat paikoin epätasaiset ja saattavat kesäsään mukaan huokua helteistä lämpöä tai tuntua koleilta ja kosteilta. Parhaat pukeutumisvinkkinsä Oopperajuhlille jakaa Kimi Nurmi, joka on toiminut pukeutumisneuvojana Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalossa jo yli 15 vuoden ajan ja vieraillut myös itse Savonlinnassa Oopperajuhlilla.

1. Uskalla pukeutua juhlavasti

”Oopperajuhlille ei ole virallista pukukoodia, joten tapahtumaan voi pukeutua hyvillä mielin vaikka farkkuihin. Suosittelen silti juhlavampaa pukeutumista, sillä se kruunaa elämyksellisen oopperavierailun ja kohottaa tunnelmaa.”

2. Valitse vilpoisa materiaali

”Miehille suosittelen lämpimällä säällä pellavapukua, sillä Olavinlinnassa tulee herkästi lämmin. Pellava on kevyt ja hengittävä materiaali, joka on tänä kesänä erityisen muodikas. Naiset voivat myös pukeutua pellavahousupukuun tai pellavamekkoon, jossa vyötäröä voi korostaa vyöllä.”

3. Ilottele kesäisillä väreillä

”Ota ilo irti kesäisistä väreistä! Panosta tyylikkääseen mekkoon ja kirkkaampaan väriin. Kesän trendivärejä ovat nyt esimerkiksi ruiskukan sininen, laventeli sekä koralli.”

4. Suosi käytännöllisiä kenkiä

”Klassisille korkokengille löytyy myös mukavampia, käytännöllisempiä ja trendikkäämpiä vaihtoehtoja, kuten rouheita sandaaleja, kiilakorkoja, loafereita tai rohkealle pukeutujalle jopa korokepohjallisia platform-crocseja.”

5. Viimeistele asusteilla

”Miehillä korihattu voi olla hauska asuste, joka tuo rennon keikarimaisen vaikutelman ja toimii tarvittaessa myös viuhkana kesäkuumalla. Etiketin mukaan hattu kuitenkin riisutaan päästä esityksen aikana.”

Varaa pukeutumisneuvoja avuksi

Stockmannin monipuoliset muotipalvelut ovat apunasi, kun kaipaat vinkkejä arjen tai juhlan vaatevalintoihin. Asiantuntevat pukeutumisneuvojamme löytävät laajasta valikoimastamme täydellisen asun jokaiselle vartalotyypille ja erilaisiin tilaisuuksiin.

Lue lisää ja varaa aika pukeutumisneuvojalle

Stockmann on Oopperajuhlien kumppani 2024.