Kategoriat Virittäydy

Creative Technologyn avulla keskiaikainen linna muuttuu moderniksi oopperanäyttämöksi

Olavinlinnan isolle linnapihalle joka kevät uudestaan rakennettava oopperanäyttämö vaatii toimiakseen luotettavaa tapahtumatekniikkaa sekä ammattitaitoista henkilöstöä. Kun käytössä oleva tekniikka on laadukasta, oopperan visuaalinen puoli pääsee oikeuksiinsa. 

Oopperajuhlien tekniikan työtekijät vastaavat tänä kesänä kolmen oopperatuotannon tekniikasta. Yhteistyökumppanimme Creative Technology (CT) on toimittanut festivaalin käyttöön paljon laadukasta tapahtumatekniikkaa, joiden avulla Oopperajuhlien tuotannot toimivat visuaalisesti myös keskiaikaisessa linnassa. 

Creative Technology on johtava tapahtumatekniikkapalveluiden tarjoaja, jolla on toimipisteitä ympäri maailmaa 17 maassa. Kotimaassa toimipisteet löytyvät Vantaalta, Tampereelta ja Turusta, ja vuosikymmenten kokemuksen myötä CT tuntee haasteellisetkin tapahtumapaikat kaikkialla Suomessa. 

Henkilö korjaamassa valoja Olavinlinnan näyttämöllä Savonlinnan Oopperajuhlilla

Sujuva yhteistyö on yksi CT:n keskeisimpiä arvoja ja se näkyy selkeästi Oopperajuhlien kanssa työskentelyssä. Oopperajuhlien tekninen tuottaja Oliver Eagle-Wilsher kertoo olevansa erittäin tyytyväinen Creative Technologyn tarjoamaan laitteistoon sekä henkilöstöön. ”CT:n kanssa on erittäin helppo työskennellä. Heidän oma loistava henkilökunta tarjoaa apua festivaalin rakentamisessa ja purkamisessa, ja heiltä saa myös festivaalin aikana ammattitaitoista teknistä tukea, jos ongelmia esiintyy.”

Kilometrikaupalla kaapelia 

Oopperajuhlat ovat tänä kesänä vuokranneet Creative Technologylta 136 valoa, 13 nostinta, 26 metriä ristikkoa ja yli 4,5 kilometriä kaapelia näyttämön rakentamista varten. Nabuccon tuotannossa käytetään myös uutta Kinesys-automaatiosysteemiä, jonka sujuvaa käyttöä varten CT on tarjonnut festivaalin valotiimin jäsenille erityiskoulutusta. Tämän avulla varmistetaan, että työntekijät osaavat käyttää koneistoa Olavinlinnassa turvallisesti ja ammattimaisesti. 

 

Olavinlinna on yksi Suomen ainutlaatuisimmista ja logistisesti haastavimmista tapahtumapaikoista, joten tekniikalta ja henkilöstöltä vaaditaan paljon. ”Projektipäällikkö Antti Hietalan kanssa on erittäin helppo työskennellä, ja hän tuntee koneistomme ja vaatimuksemme hyvin”, Eagle-Wilsher kertoo. Olavinlinnassa ei ole pysyviä tapahtumatekniikan rakenteita, vaan joka vuosi kaikki tarvittava tuodaan linnaan, rakennetaan ja puretaan Oopperajuhlien jälkeen. ”Joka vuosi vuokraamme tyhjän asunnon, johon kannamme omat kalusteet sisälle ja tyhjennämme asunnon taas parin kuukauden päästä. CT:n kanssa työskentely on vuosi vuodelta helpottanut ja nopeuttanut tätä rakennus- ja purkuprosessia”, Eagle-Wilsher kertoo.

Yhteistyöartikkeli Creative Technologyn kanssa.