Herttua Siniparran linnan juonitiivistelmä

Herttua Siniparran linnan juonitiivistelmä

Judit hylkää aiemman elämänsä rakkaudesta Sinipartaan ja saapuu tämän pimeään ja viileään linnaan. Miehestä liikkuu monia huhuja, ja se kiehtoo Juditia. Hän haluaa ottaa selvää tämän menneisyydestä ja salaisuuksista. Hän on myös päättänyt tuoda valoa Siniparran linnaan ja vaatii miestä avaamaan linnansa seitsemän lukittua ovea. Siniparta on kuitenkin haluton suostumaan Juditin pyyntöön. 

Judit ja Siniparta kamppailevat pääsystä kullekin ovelle.  Koska Judit rakastaa Sinipartaa, hän vaatii tätä paljastamaan kaiken, mitä ovien takana on. Aluksi hän näkee ovien takana pelottavia asioita – kidutusvälineitä ja aseita. Judit löytää Siniparran linnan huoneista myös kauneutta, kuten upean aarrekammion ja salaisen puutarhan – mutta kaikkialla näkyy verijälkiä. 

Viidennen oven avautuessa käy ilmi, kuinka laaja vaikutus- ja valtapiiri Siniparralla on. Kuudennen oven takana on järvi, jonka Siniparta uskoo täyttyneen kyynelistä. Siniparta haluaa pitää viimeisen oven suljettuna, mutta Judit vaatii saada tietää kaiken. Keitä olivat naiset, joita Siniparta rakasti ennen häntä? Mitä heille tapahtui? Viimeisen oven takaa paljastuvat Siniparran muistot hänen entisistä vaimoistaan. 

Lopulta Siniparta jää jälleen yksin. 

Theater Hagenin aineistosta suom. Hannele Eklund.