Oopperajuhlat

Kesätyöpaikat Oopperajuhlien tuotannossa 2023

Oopperajuhlien tuotannossa on paikkoja tarjolla seuraaville osastoille:

  • Näyttämömestari, 3 paikkaa
  • Tarpeistonhoitaja, 6 paikkaa
  • Vaihtoryhmä, 37 paikkaa
  • Valo-osasto, 13 paikkaa
  • Sähköosasto, 3 paikkaa

Yllä olevat tehtävät edellyttävät vähintään 18-vuoden ikää.

Vaihtoryhmä tekee näyttämömestarin ja vaihtopäällikön johdolla oopperateosten lavastevaihdot Olavinlinnassa. Päivävaihdot ajoittuvat useimmiten klo 13/14 – 18/20 välille ja yövaihdot klo 22 – 06 välille. Työvuorot erillisen listan mukaan, myös viikonloppuisin. Työ edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Työn aloitus harjoituskauden alkaessa kesäkuussa.

Valo-osaston tiimissä rakennetaan (toukokuun viimeisellä viikolla) ja puretaan Olavinlinnan valojärjestelmä sekä hoidetaan teosten valaistus harjoituksissa ja esityksissä. Työtä tehdään harjoitus- ja esitysaikataulujen mukaan aamuisin, iltaisin, öisin ja myös viikonloppuisin. Odotamme hakijoilta alan koulutusta ja kokemusta. Työn aloitus osalla jo toukokuun viimeisellä viikolla ja loput valaistushenkilöt työtehtävistä riippuen kesäkuussa.

Sähköosaston henkilöt hoitavat sähkötyönjohtajan valvonnassa Oopperajuhlien sähköjärjestelmän rakentamisen ja ylläpidon Olavinlinnassa. Työtä tehdään kahdessa vuorossa klo 7 – 15 ja 15 – 22, myös viikonloppuisin. Valituksi tulleelta edellytetään sekä sähköturvallisuus- että työturvallisuuskortin lisäksi alan koulutusta ja kokemusta. Työn aloitus toukokuussa.

Lisäksi haemme:

Teknisiä avustajia:

  • Romeo ja Julia 10 hlö, ajalle 5.6. – 14.7.
  • Taikahuilu 8 hlö, ajalle 19.6. – 21.7.
  • Sevillan parturi 6 hlö, ajalle 21.6. – 22.7.
  • Vierailijat, ajalle 17. – 30.7.

Teknisen avustajan työ on auttaa näyttämötoimintaa teknisesti näyttämömestarin antamien ohjeiden mukaisesti. Työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi lavasteen tai tarpeiston siirtoa paikasta toiseen tietyssä kohdassa teosta. Työssä voidaan käyttää myös roolivaatetta, jos teos niin vaatii. Teknisen avustajan työhön voi hakea 15 vuotiaasta eteenpäin.

Näyttämöavustajia:

Työtä on tarjolla työtehtävistä riippuen touko-elokuussa. Työsuhteet ovat määräaikaisia.

Näyttämöavustaja toimii teoksessa esiintyjänä. Teoksesta riippuen avustajalla voi olla joko yksi tai useampi rooli, joita hän esittää teoksen ohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti. Roolit ovat ns. mykkärooleja eli ei tarvitse osata laulaa. Kaikki liikunnallinen ja tanssillinen tausta näyttämöavustajaksi hakevilla on eduksi, joskaan ei vaatimus. Tulevana kesänä haetaan näyttämöavustajia Taikahuiluun sekä Sevillan parturiin.

Taikahuiluun haetaan lapsiavustajia ”Pikkupapojen” sekä ”Eläinten” rooleihin.
Sevillan parturiin haetaan nais- ja miesavustajia erilaisiin rooleihin.

Lisätietoja teknisten avustajien sekä näyttämöavustajien työtehtäviin liittyen Mirva Koivukangas, tuotantoassistentti, p_assitant@operafestival.fi, 0440746070

KAIKKIIN YLLÄ OLEVIIN TEHTÄVIIN HAETAAN SÄHKÖISELLÄ HAKULOMAKKEELLA, JONKA PÄÄSET TÄYTTÄMÄÄN TÄSTÄ.

Tutustu myös tietosuojaselosteeseen SOJ_tietosuojaseloste rekrytointi 2020.pdf

Hakuaika kaikkiin tehtäviin on 28.2.2023 saakka, mutta paikkoja voidaan täyttää jo hakuaikana. Palkkauksessa noudatetaan teatterialan työehtosopimusta soveltuvin osin.

Työhaastattelut pidetään Savonlinnassa Oopperajuhlien toimistolla, maaliskuun alkupuolella. Haastattelukutsut lähetetään hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin.

Lisätietoja:

Jukka Pohjolainen, tuotantopäällikkö
jukka.pohjolainen@operafestival.fi

Ahti Jalkanen, lavastemestari
ahti.jalkanen@operafestival.fi

Joonas Väkeväinen, tekninen tuottaja
joonas.vakevainen@operafestival.fi

Mirva Koivukangas, tuotantoassistentti
p_assistant@operafestival.fi