Oopperajuhlat

Kesätyöpaikat Oopperajuhlien tuotannossa 2024

Oopperajuhlien tuotannossa on paikkoja tarjolla seuraaville osastoille:

  • Tarpeistonhoitaja, 5 paikkaa
  • Vaihtoryhmä, 40 paikkaa
  • Valo-osasto, 15 paikkaa
  • Sähköosasto, 4 paikkaa

Yllä olevat tehtävät edellyttävät vähintään 18-vuoden ikää.

Vaihtoryhmä tekee näyttämömestarin ja vaihtopäällikön johdolla oopperateosten lavastevaihdot Olavinlinnassa. Päivävaihdot ajoittuvat useimmiten klo 13/14 – 18/20 välille ja yövaihdot klo 22 – 06 välille. Työvuorot erillisen listan mukaan, myös viikonloppuisin. Työ edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Työn aloitus harjoituskauden alkaessa kesäkuussa.

Vaihtopäällikkö: Tänä vuonna etsimme 3 vaihtopäälliköä. Vaihtopäällikkö toimii vaihtoryhmän esihenkilönä. Vastuualueina myös vaihtoryhmän työvuorojen laadinta ja Oopperajuhlien infran rakennus ja purku. Vaatimuksena aiempi kokemus SOJ:lta. Työ alkaa toukokuun puolessa välissä.

Valo-osaston tiimissä rakennetaan (toukokuun lopulla) ja puretaan Olavinlinnan valojärjestelmä sekä hoidetaan teosten valaistus harjoituksissa ja esityksissä. Työtä on tarjolla valaistushenkilöille ja seuraajaheitinoperaattoreille. Työtä tehdään harjoitus- ja esitysaikataulujen mukaan aamuisin, iltaisin, öisin ja myös viikonloppuisin. Odotamme hakijoilta alan koulutusta ja kokemusta. Työn aloitus osalla jo toukokuun lopulla ja loput valaistushenkilöt työtehtävistä riippuen kesäkuussa.

Valaistushenkilö (4-6 paikkaa): Työskentelee valaistusmestareiden ja valojärjestelmävastaavan kanssa lavastevaihtojen yhteydessä tapahtuvassa teoskohtaisten valojen rakennuksessa ja kohdistuksessa. Muita tehtäviä ovat mm. mahdollisten ongelmien kartoittaminen harjoitusten ja esitysten aikana, sekä valaistusosaston päivittäiset tehtävät, kuten kaapeleiden ja muiden valo-osaston tarvikkeiden ja alueiden perussiivous- huolto ja mm. valaisimien vaihto.

Seuraajaeheitinoperaattori (3 paikkaa): Seuraajaheitinoperaattorit työskentelevät valaistusmestarin alaisuudessa tehtävänään seurata seurantaheittimellä lavalla olevia solisteja harjoitusten ja esitysten aikana. Heillä tulee olla kiinnostusta valaistuksen parissa työskentelemiseen, mutta aikaisempaa työkokemusta ei vaadita. Seuraajaheitinoperaattorit työskentelevät kaikissa tuotannossa ja raportoivat teoskohtaisesti kullekin vastaavalle valaistusmestarille sekä yleisesti tekniselle tuottajalle.

Työaika: Harjoitusaika: 17-21 6pv/vk (Myös Don Giovannin aamuharjoitukset ovat välttämättömät) Esitysaika: esim. 18-22, Valaistusmestari antaa lopulliset työvuorolistat.

Sähköosaston henkilöt hoitavat sähkötyönjohtajan valvonnassa Oopperajuhlien sähköjärjestelmän rakentamisen ja ylläpidon Olavinlinnassa. Työtä tehdään kahdessa vuorossa klo 7 – 15 ja 15 – 22, myös viikonloppuisin. Valituksi tulleelta edellytetään sekä sähköturvallisuus- että työturvallisuuskortin lisäksi alan koulutusta ja kokemusta, myös opiskelijat huomioidaan. Työn aloitus toukokuussa.

Lisäksi haemme:

Näyttämötekniikka:

  • Lohengrin 6 hlö, ajalle 3.6. – 18.7.
  • Nabucco 10 hlö, ajalle 5.6. – 26.7.
  • Don Giovanni 10 hlö, ajalle 14.6. – 25.7.
  • Vierailijat, ajalle 25.7. – 4.8.

Näyttämötekniikan työ on auttaa näyttämötoimintaa teknisesti näyttämömestarin antamien ohjeiden mukaisesti. Työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi lavasteen tai tarpeiston siirtoa paikasta toiseen tietyssä kohdassa teosta. Työssä voidaan käyttää myös roolivaatetta, jos teos niin vaatii. Näyttämötekniikan työhön voi hakea 15-vuotiaasta eteenpäin.

Venue-tekniikka: Tehtävänä on tarjota tapahtumapaikalla ja sen ulkopuolella tukea Venue managerille, linnan toimistolle ja muille osastoille. Päivittäisiin tehtäviin kuuluvat mm. harjoitustilojen valmistelu harjoituskuntoon, toimitukset, tarvittavien tuotteiden ostaminen tuotantoryhmille, puvuston avustaminen pukujen siirroissa, orkesterijärjestäjien avustaminen instrumenttien (ei flyygelin) siirrossa, rekvisiitan siirto harjoituspaikkojen välillä, ensiapuhenkilöstön avustaminen, vesipullojen täyttö sekä pyörätuoliasiakkaiden avustaminen esityksen aikana. Työ vaihtelee harjoitus- ja esiintymisjaksojen välillä. Venue-tekniikan työhön voi hakea 15-vuotiaasta eteenpäin. Ajokortti katsotaan eduksi. 15 paikkaa, työ alkaa toukokuun viimeisellä viikolla.

Salivalvoja: tehtävänä valvominen, että Oopperajuhlien harjoituksia pääsee seuraamaan vain Oopperajuhlien henkilökunta. Työryhmän kahvit Olavinlinnan harjoituksissa. Työhön voi hakea 15-vuotiaasta eteenpäin. 2 paikkaa.

Lisätietoja näyttämötekniikan työtehtäviin liittyen Mirva Koivukangas, tuottaja-ohjaaja, mirva.koivukangas@operafestival.fi, 0440746070

KAIKKIIN YLLÄ OLEVIIN TEHTÄVIIN HAETAAN SÄHKÖISELLÄ HAKULOMAKKEELLA, JONKA PÄÄSET TÄYTTÄMÄÄN TÄSTÄ.

Tutustu myös tietosuojaselosteeseen SOJ_tietosuojaseloste rekrytointi.pdf

Hakuaika kaikkiin tehtäviin on 03.03.2024 saakka, mutta paikkoja voidaan täyttää jo hakuaikana. Palkkauksessa noudatetaan teatterialan työehtosopimusta soveltuvin osin.

Työhaastattelut pidetään Savonlinnassa Oopperajuhlien toimistolla, maaliskuun alkupuolella. Haastattelukutsut lähetetään hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin.

Lisätietoja:

Jukka Pohjolainen, tuotantopäällikkö
jukka.pohjolainen@operafestival.fi

Oliver Eagle-Wilsher, tekninen tuottaja
oliver.eagle-wilsher@operafestival.fi

Mirva Koivukangas, tuottaja-ohjaaja
mirva.koivukangas@operafestival.fi