Kategoriat Virittäydy

Intohimolleen omistautunut

Syksystä 2019 alkaen Oopperajuhlien taiteellisena johtajana on työskennellyt Ville Matvejeff, joka valmistautuu tuomaan Olavinlinnaan ensimmäisen suunnittelemansa ohjelmiston. Esitykset ovat tehtävän tärkeimpiä hetkiä, sillä työnsä hän tekee oopperayleisöä varten.

Ville Matvejeff, 33, on intohimoisen omistautunut työlleen. Paitsi taiteellinen johtaja, hän on kapellimestari, pianisti ja säveltäjä, joka on ehtinyt kansainvälisellä urallaan jo paljon. Parhaillaankin hän on myös Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari ja Kroatian kansallisoopperan päävierailija. 

Hän vertaa työtään musiikin parissa puutarhanhoitoon. ”Ensin kylvetään ideoita, välillä kasvua on ravittava ja stimuloitava ja sitten vuorotellen seurataan sen kehittymistä.”  Taiteellisten kokonaisuuksien rakentaminen on niin inspiroivaa, ettei työstä koe tarvetta olla erossa.

MUSIIKIN AVARA MAAILMA

Ville istahti pianon ääreen jo viisivuotiaana. Musiikkiluokat, kuoro ja musiikkiopisto olivat luonteva jatko tapiolalaisnuorelle. Pelasi hän teininä tietokonepelejäkin, mutta tajusi pian, että musiikki on asia, jota ilman hän ei voi elää. Ensimmäiset sävellyksensä Ville teki alle 15-vuotiaana. 

Viime kesä oli onnellinen, kun hän meni naimisiin Uspenskin katedraalissa. Musiikki yhdistää pariskuntaa, koska puolisokin soittaa pianoa ja laulaa kuorossa. Tällä hetkellä he asuvat kahdestaan Helsingissä. ”Perhe-elämä tuo tasapainoa intensiiviseen työhön. Se avaa elämään aivan uusia ulottuvuuksia. ”Vapaa-ajallaan Ville lepää, hiihtää, lukee kirjallisuutta laidasta laitaan ja kokkaa: usein jotain kalasta. ”Sinkkuvuosina ruoanlaittoon vain itselleen oli vaikea löytää motivaatiota. Toiselle kokkaaminen on inspiroivaa.”