Kategoriat Uutiset

Yhtä suurta peliä – Oopperajuhlien visuaalinen ilme yhdistää oopperan ja tietokonepelit 

Olavinlinna luodaan neljättä kertaa uuden idean pohjalta ja uuden suunnittelijan kanssa. Edelliset linnat tehtiin kukista, hiuksista ja kakusta.  

Viime vuonna somessa ja iltapäivälehdissä kohistiin Oopperajuhlien kakkulinnasta. Vuonna 2020 Olavinlinna rakennettiin hiuksista ja vuonna 2019 kukista. Oopperajuhlien julistehistoriassa on nähty aiemmin muun muassa tunnetun graafikon Erik Bruunin tulkintoja Olavinlinnasta. Tänä vuonna visuaalisessa ilmeessä on yhdistetty kaksi toisilleen hieman vierasta – ooppera ja pelimaailma, joita yhdistää yllättävästi monikin asia.

“Oopperahan on myös yhtä suurta peliä, kuin tasohyppely, jossa edetään tasolta toiselle jännittäviä dramaattisia juonenkäänteitä läpikäyden, kunnes päähenkilö lopulta kuolee tai voittaa”, kertoo Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff. Visuaalisen ilmeen luojat Viiksimaisteri-taiteilijanimen takana toimiva Ville Niemi ja kuvittaja Sami Saramäki ovat vieneet kesän oopperoiden päähenkilöt ja Olavinlinnan 90-luvulta tuttuun 8-bittiseen pelimaailmaan. Jokaisella kesän oopperalla on oma peliteemainen kuva, joissa seikkailevat oopperoiden hahmot.

“Haluamme herättää kiinnostusta ja huomiota erottuvalla visuaalisella ilmeellä myös siinä kohderyhmässä, joka ei ole vielä löytänyt Oopperajuhlille. Toisaalta myös oopperan ystävät löytävät ilmeestä tuttuja hahmoja”, kertoo Sonja Eiramo, Head of Marketing Communications Savonlinnan Oopperajuhlilta.

Katso video tästä.
Tutustu kesän 2023 ohjelmistoon tästä.

 

Lisätietoja
Sonja Eiramo
Head of Marketing Communications
sonja.eiramo@operafestival.fi
puh. 040 5088828