Kategoriat Uutiset

Median akkreditoituminen on avattu

Akkreditoituminen toimittajille, vaikuttajille ja kuvaajille on nyt käynnissä. Ilmoitathan juttu- ja lehdistölipputoiveesi oheisen linkin kautta. Lehdistölipun voimme myöntää vain juttua tekeville. Akkreditoitumisen kautta on mahdollista varata myös maksullisia lippuja.  

Oopperajuhlat avataan 1.7. Harjoituskausi alkaa toukokuun lopulta, jolloin esiintyjät ja taiteilijat kerääntyvät Savonlinnaan.  

Akkreditoidu täällä 

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään tänä vuonna 1.–30.7. Tulevan kesän ohjelmiston uutuustuotanto on Romeo ja Julia. Ohjaaja Amy Lane on Kööpenhaminan oopperafestivaalin taiteellinen johtaja. Hän sijoittaa Shakespearen alkuperäiset tapahtumat 1800-luvun lopun toivontäyteiseen New Yorkiin. Rakastetun Taikahuilun 50-vuotisjuhlaesityksiin alkuperäistä ohjausta, lavastusta ja puvustusta uudistetaan, uudelleenohjauksesta vastaa Erik Söderblom. Kari Heiskasen ohjaama, Teemu Muurimäen puvustama ja Antti Mattilan lavastama Sevillan parturi naurattaa Olavinlinnassa jo toista kertaa.

Vierailijatalo Theater Hagen Saksasta tuo Olavinlinnan lavalle Oopperajuhlien ensimmäisen musikaalin Viulunsoittaja katolla, sekä kahden oopperan illan, jossa nähdään Herttua Siniparran linna ja Outi Tarkiaisen esikoisoopperan A Room of One’s Own Suomen ensiesitys. 

Kesän uutuusteosta tähdittävät Julian roolissa Marjukka Tepponen sekä maailmantähti Lisette Oropesa, joka esiintyy myös omassa konsertissaan 9.7. Taikahuilussa nähdään kotimainen unelmajoukkue; kapellimestarina Sakari Oramo ja rooleissa muun muassa Tuuli Takala, Iris Candelaria, Johan Krogius, Tuomas Katajala, Anu Komsi, Mika Kares, Markus Suihkonen ja Waltteri Torikka.

Olavinlinnassa nähdään Samu Haberin aivan erityinen, big bandillä vahvistettu esiintyminen 2.7. Georgialaissyntyinen folk-popartisti Katie Melua on yksi Britannian menestyneimmistä naisartisteista ja hänen pehmeää ääntään kuullaan 16.7.

Jälleen tänä kesänä etsitään tulevaisuuden kykyjä, kun joka toinen kesä järjestettävä valtakunnallinen Timo Mustakallio -laulukilpailu käydään 16.7. Savonlinnasalissa.

 

Lisätietoja
Sonja Eiramo
Head of Marketing Communications

sonja.eiramo@operafestival.fi
puh. 040 508 8828