Kategoriat Uutiset

Savonlinnan Oopperajuhlilla solistivaihdos – Romeon rooliin Amitai Pati

Savonlinnan Oopperajuhlien tämän kesän uutuutena esitettävän Gounod’n Romeon ja Julian solisteihin on tullut muutos. Frédéric Antounin tilalla Romeon roolin laulaa tenori Amitai Pati.  

Pati saapuu Savonlinnaan harjoituksiin suoraan Rouenin oopperan Romeo ja Julia -tuotannosta 17.6. ja jatkaa Suomesta matkaansa Yhdysvaltoihin Tanglewoodin festivaaleille, jossa hän esittää Ferrandon roolin oopperassa Cosi fan tutte. Teoksen johtaa Andris Nelsons 15.7.2023. 

Tenori Amitai Pati on kotoisin Samoalta ja hän on kasvanut Uudessa-Seelannissa. Isoveljensä, palkitun tähtitenori Pene Patin vanavedessä läpimurtoaan tekevä Amitai on viime vuosina ollut kovalla vauhdilla matkalla kohti suuria kansainvälisiä oopperalavoja.  

Savonlinnan Oopperajuhlien Romeo ja Julia näytöksistä Amitai Pati laulaa seuraavat:  1.7., 5.7. ja 7.7.2023. Toisen pääparin Romeo, Antonio Poli laulaa esitykset 3.7., 12.7., 14.7. ja 17.7.2023. Huomatkaa aiempaan näytösjakoon tullut muutos (1., 7. ja 12.7.). 

Tästä lisätietoja Amitai Patista sekä videoklippi tuoreesta Seattlen oopperan Lemmenjuoma-tuotannosta.