Kategoriat Uutiset

Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen jatkaa Oopperajuhlien valtuuston puheenjohtajana

Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen uusi, lokakuussa nimetty valtuusto on valinnut keskuudestaan puheenjohtajakseen Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtajan Marjo Miettisen (kuvassa), joka jatkaa tehtävässä. Miettinen toimi tehtävässä myös valtuuston edellisen kauden kaksi viimeistä vuotta, kun hänen edeltäjänsä Johanna Lamminen valittiin Oopperajuhlien hallituksen puheenjohtajaksi. Kasvatustieteiden tohtori Marjo Miettinen on mukana Oopperajuhlien valtuustossa nyt toista kauttaan. Valtuuston varapuheenjohtajiksi on valittu kansanedustaja, Savonlinnan kaupunginhallituksen jäsen Hanna Kosonen ja markkinointiviestintätoimisto Milttonin osakas Jussi Kekkonen.

Valtuuston valitsee kolmeksi vuodeksi kerrallaan valtakunnallinen Savonlinnan Oopperajuhlien kannatusyhdistys ry. Valtuuston tehtävänä on mm. valita Oopperajuhlien hallitus sekä vahvistaa festivaalin toimintasuunnitelmat, talousarvio ja tilinpäätös.

Valtuustossa on 21 jäsentä. Uusina jäseninä valtuustoon valittiin Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, ulkoministeriön kulttuurin ja luovien alojen suurlähettiläs Paula Parviainen, sijoittaja, sarjayrittäjä ja suuryritysten strateginen neuvonantaja Janne Huttunen, Lifeline Ventures -yhtiön perustajaosakas Timo Ahopelto, strategiatoimisto Gemicin perustaja Johannes Suikkanen, oikeustieteen kandidaatti ja rahoitusjuristi Helinä Fränti sekä Savonlinnan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Olli-Pekka Kristiansson.

Toiselle tai kolmannelle kaudelleen jatkavat puolestaan mm. Hanna Kosonen, Jussi Kekkonen, kauppaneuvos Kyösti Kakkonen, Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi ja Säätiöt ja rahastot ry:n toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu.

Savonlinnan Oopperajuhlien valtuusto 2023–2026:

Jatkavat valtuutetut:

 • Markus Heiskanen, toimitusjohtaja/Järvisydän Oy
 • Sari Kaasinen, muusikko, hankejohtaja/Saimaa ERG Management Project
 • Kyösti Kakkonen, kauppaneuvos
 • Jussi Kekkonen, Senior Partner/Miltton Group
 • Mari Kiviniemi, toimitusjohtaja/Kaupan liitto
 • Sampsa Kokko, Savonlinnan kaupunginvaltuuston jäsen, operaatioasiantuntija/Metsä Group
 • Hanna Kosonen, kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginvaltuutettu
 • Markus Lehtinen, Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professori
 • Riitta Lintula, yleislääkäri
 • Marjo Miettinen, KT, hallituksen puheenjohtaja/Ensto Oy
 • Arto Räty, Senior Advisor/Miltton Group
 • Liisa Suvikumpu, toimitusjohtaja/Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta
 • Heikki Vuorinen, toimitusjohtaja/Nordic Automotive Service
 • Hannu Väänänen, toimitusjohtaja/Savonlinnan BLC-osuuskunta

Uudet valtuutetut:

 • Timo Ahopelto, perustajaosakas/Lifeline Ventures, teknologiavaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan jäsen
 • Helinä Fränti, Oikeustieteen kandidaatti ja rahoitusjuristi
 • Janne Huttunen, sijoittaja, sarjayrittäjä ja suuryritysten strateginen neuvonantaja
 • Olli-Pekka Kristiansson, Savonlinnan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu
 • Paula Parviainen, ulkoministeriön kulttuurin ja luovien alojen suurlähettiläs
 • Johannes Suikkanen, perustaja/Strategiatoimisto Gemicin perustaja
 • Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja/Yle

Lisätietoja:
Mika Nevalainen, kaupallinen johtaja
0400-882 024
mika.nevalainen@operafestival.fi