Kategoriat Virittäydy

Oopperajuhlien lahjavinkit isälle

Isänpäivä lähestyy ja sen kunniaksi kokosimme lahjavinkit kaikille iseille, papoille, vaareille – ja ukoille niin kuin täällä Savossa sanotaan! 

1. Oopperoista Nabucco ja Myyty morsian

Ensi kesän oopperoista suosittelemme uutta Nabuccoa, joka on Verdin suuri kuoroteos. Nabucco tunnetaan etenkin Heprelaisten orjien Va, pensioresta. Katso video vaikuttavasta kuorokohtauksesta alta. Nabucco on väkevä kuvaus vallanhimosta ja menetetystä vapaudesta.

Toinen oopperasuosituksemme on komediallinen ja vauhdikas Myyty morsian, joka sopii koko perheelle. Vieraamme Prahan kansallisooppera tuo Olavinlinnaan tämän tšekkiläisen hittioopperan. Sekä Nabucco että Myyty morsian ovat oivia valintoja myös oopperan ensikertalaiselle. 

2.  Pianosensaation konsertti vakuuttaa isänkin

Jos isä ei innostu oopperasta, niin miten olisi “maailman nopeimman” pianistin Peter Bencen konsertti? Savonlinnan konserttinsa ohjelmaan Bence on valinnut huippuhittien lisäksi elokuvamusiikkia ja omia sävellyksiään. Peter Bence on internetajan ilmiö, jonka videoita on katsottu yli 1,2 miljardia kertaa. Kaksi kertaa Suomessa vierailleen pianistin showt vetävät salit täyteen ympäri maailmaa. Lue artikkelimme Bencestä tästä.

3. Karita Mattila & Prahan kansallisooppera

Perjantaina 10.11. käynnistyy lipunmyynti uuteen upeaan konserttiimme, kun sopraanolegenda Karita Mattila esiintyy maineikkaan Prahan kansallisoopperan kanssa Suuressa oopperakonsertissa Olavinlinnassa 31.7.2024. 

4. Lahjakortti Oopperajuhlille 

Lahjakortti täyttää toiveet, kun isä saa valita esityksen, ajankohdan ja istumapaikankin itse. Lahjakortti on voimassa vuoden. Osta lahjakortti tästä.

5. Oopperajuhlien Kannatusyhdistyksen jäsenyys 

Liittymällä Savonlinnan Oopperajuhlien jäseneksi syvennät kesäistä oopperakokemustasi, saat rahanarvoisia jäsenetuja ja tuet jäsenmaksullasi Oopperajuhlien toimintaa. Jos liityt nyt, saat vuoden 2024 jäsenedut käyttöösi saman tien. Jäsenyyden voit ostaa myös lahjaksi. Lue lisää ja liity jäseneksi tästä.