Lipunmyynti

Myyntiehdot 2024

Näiden myyntiehtojen lisäksi lippujen myyntiin sovelletaan Lippupisteen myyntiehtoja. 

ENNAKKO-OSTAJAN ETU  

30.9.2023 saakka saat 5 -10 % edun kaikista Oopperajuhlien tilaisuuksien lipuista. Ei koske Pajatsolippuja, joita myydään vain verkkokaupasta. 

KOMBOLIPULLA -25 %  

Kombolipulla näet ja koet enemmän. Kun ostat lipun omiin tuotantoihimme (Nabucco, Lohengrin tai Don Giovanni), saat lipun Prahan kansallisoopperan Katja Kabanova – tai Myyty morsian -esitykseen peräti 25 %:n alennuksella. 

Etu on voimassa 30.9.2023 (kannatusyhdistyksen jäsenille 31.1.2024) asti Lippupisteen myyntipaikoissa ja Oopperajuhlien lipunmyynnissä, kun ostat samassa yhteydessä lipun oman tuotantomme esitykseen. Verkkokaupassa lippu.fi asioidessasi saat lippujen mukana linkin, josta pääset tekemään oston vierailuesitykseen alennettuun hintaan. Etu ei ole saatavissa R-kioskeilta. 

RYHMÄT  

Ryhmäalennus 10 % väh. 20 henkilön ryhmille. Verkkokaupassa ryhmäalennusta ei myönnetä. Ryhmäalennusta ja ennakko-ostajan alennusta ei myönnetä päällekkäin.  

MATKANJÄRJESTÄJÄALENNUS  

Vastuullisen matkanjärjestäjän myyntipalkkio on 10 % lippujen hinnoista. Myyntipalkkio ainoastaan Oopperajuhlien toimistosta ostetuista lipuista.  

KANNATUSYHDISTYKSEN JÄSENYYS  

Jäsenille (Hopea, Kulta, Platina) 10 %:n etu kaikista Oopperajuhlien tilaisuuksien lipuista. Hopeatasolla etu on voimassa tammikuun loppuun saakka, kulta- ja platinatasolla ympäri vuoden. Edun saa jäsenkorttia vastaan. Katso tarkemmat jäsentasojen edut operafestival.fi/jasenyys/ 

OPISKELIJAT JA LAPSET  

Opiskelijat ja lapset (16 v. ja alle) saavat 25 % alennuksen kaikista Oopperajuhlien Olavinlinnan tilaisuuksien normaalihintaisista lipuista. Etu ei koske Pajatsolippuja eikä etua voi yhdistää toiseen alennukseen. Lipunostajan on esitettävä alennukseen oikeuttava kortti oston yhteydessä ja tapahtumapaikalla. Lippupisteen myyntipaikoista ostettaessa toimitaan Lippupisteen toimitusehdoin.  

VAMMAISKORTTI 

Me olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Meillä Vammaiskortin haltijan yksi avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun Vammaiskortissa on A-merkintä. Muussa tapauksessa avustajan lippu -50 %. 

AITIO  

Aitiolippu sisältää:

  • Oman sisääntuloväylän Olavinlinnaan
  • Paikat Oopperajuhlien Aitiossa, josta hyvä näkyvyys lavalle ja nopea kulku väliajalle
  • Oman Aitiovieraiden tilan ennen esitystä ja väliajalla Keskushallissa
  • Aitiovieraiden omat WC-tilat
  • Savolaiset tapakset eli sapakset väliajalla
  • Teosesittelyn ooppera-asiantuntijan toimesta ennen esitystä
  • Oopperajuhlien johdon tervehdyksen väliajalla
  • Tervetuliaiskassin, jossa esityksen käsiohjelma ja muisto Oopperajuhlilta

Aition varaamme vain 18 v. täyttäneille.   

PALVELUMAKSUT  

Noudatamme Lippupisteen yleistä hinnoittelua palvelumaksuissa. Muutokset maksuihin ovat mahdollisia myyntikauden aikana ja muutokset koskevat myös aiemmin tehtyjä lunastamattomia varauksia. 

Kun lipun hinta 30–34,99 €, palvelumaksu on 3,60 € / lippu. 

Kun lipun hinta 35-44,99 €, palvelumaksu on 4,10 € / lippu 

Kun lipun hinta 45 € tai yli, palvelumaksu on 4,60 € / lippu. 

Tämän lisäksi ostoon lisätään mahdolliset tilaus-, toimitus- ja maksutapamaksut, joista tiedot verkkosivuilta: lippu.fi /tilausmaksut. 

Laskutuskulut 10 € / tilaus.

LAHJAKORTTI  

Lahjakortin voi määritellä haluamalleen rahasummalle ja ostaa sen Oopperajuhlien lipunmyynnistä. Lahjakortteja voi ostaa myös verkkokaupasta ja täyden palvelun myyntipisteistä ennalta määrätyille summille.  

ARVOSETELI  

Savonlinnan Oopperajuhlien lippuja voi maksaa myös Smartumin ja Edenredin arvoseteleillä. 

Oopperajuhlien toimistolla ja puhelinmyynnissä maksutapana käy myös SmartumPay. Kunkin Lippupisteen myyntipisteen vastaanottamat arvosetelit löytyvät setelitarjoajan sivuilta sekä www.lippu.fi/myyntipisteet. Arvoseteleillä voi ostaa lippuja vain omaan, henkilökohtaiseen käyttöön. Seteleillä ei siis voi ostaa esim. lahjakortteja.  

Mastercard-pohjainen Edenred-kortti käy Lippu.fi verkkokaupassa. Virike-edun piiriin kuuluvat tapahtumat vain Edenred-lippukaupassa, jossa maksu Edenredin Virike-edulla sekä Lippu.fi-lahjakortilla. Etu on henkilökohtainen, lipun voi ostaa vain itselleen.
Lue lisää 

JOUSTAVA LIPPU  

Joustava lippu (+10 € / lippu) oikeuttaa vaihtamaan saman hintaiseen tai kalliimpaan lippuun saman tai toisen teoksen esitykseen myynti- ja varaustilanne huomioiden. Lippu on vaihdettava viimeistään 31.5.2024 mennessä. Tämän jälkeen vaihto-oikeutta ei ole. Kalliimpaan lippuun vaihdettaessa asiakas maksaa välisumman. Palvelupalkkio peritään lipun vaihtamisen yhteydessä. Aiemmin maksettuja palvelupalkkioita ei hyvitetä. Joustavan lipun voi vaihtaa Savonlinnan Oopperajuhlien toimiston kautta.  

PAJATSOLIPPU  

100 €:n hintainen lippu oikeuttaa parhaaseen vapaana olevaan paikkalippuun, jonka arvo on vähintään 140 € (ei aitio). Voit ostaa Pajatsolipun aina esityspäivää edeltävään päivään asti. Paikkalippu toimitetaan vasta esityspäivänä klo 15 mennessä tilauksessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Paikkalipun voi tulostaa tai esittää mobiililaitteelta. 

Pajatsolippujen paikat määräytyvät ostojärjestyksessä valitsemastamme parhaasta vapaasta paikasta alkaen. Emme takaa vierekkäisiä paikkoja useamman Pajatsolipun ostajille. Pajatsolippuja on myynnissä rajattu määrä, eikä Pajatsolipun hinnasta myönnetä muita alennuksia. 

Kesän 2024 Pajatsoliput ovat myynnissä nyt, lue lisää.

HINNOITTELU ja muutokset 

Noudatamme joustavaa hinnoittelua. Lipun hintaan vaikuttavat istumapaikan sijainnin lisäksi produktio ja lippujen kysyntä. Istumapaikan hinta voi muuttua myyntikauden aikana. Helpoiten löydät hintatiedot ja katsomokartan vapaina olevine paikkoineen Lippupisteen verkkosivuilta lippu.fi  

PERUUTUS- JA PALAUTUSOIKEUS 

Lippuihin ei sisälly peruutus- ja palautusoikeutta. Pääsylippua ei lunasteta takaisin, vaihdeta, eikä maksua palauteta. Joustava lippu on vaihdettavissa myyntiehdoissa määrätyin rajoituksin.  

Näytännön peruutus tapahtuu ylivoimaisen esteen sattuessa (force majeure). Tällöin asiakkaalle palautetaan lipun hinta pääsylippua ja palautusta varten tarvittavia tietoja vastaan.  

Savonlinnan Oopperajuhlat ei vastaa kadonneista, varastetuista tai tuhoutuneista lipuista.